Weekendje Valkenburg: wat is er zoal te doen in Valkenburg?

Denk je erover een lekker weekendje weg te gaan? Kom dan eens naar het prachtige Zuid-Limburgse stadje Valkenburg. Valkenburg heeft veel leuks en interessants te bieden, zoals onder meer de veelzijdige attractie MergelRijk.

Wat maakt MergelRijk tot een attractie die de moeite waard is?

Of je nu met je partner, met je partner en kind(eren), met je collega’s of met je hele familie naar Valkenburg afreist, wanneer je MergelRijk binnenwandelt, kom je in een eeuwenoude mergelgroeve terecht die een sprookjesachtige sfeer ademt. Dit is de perfecte setting om op indrukwekkende wijze meer te weten te kunnen komen over de rijke geschiedenis die de mergelgrotten van Limburg kennen.

Maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Als je tijdens uw weekendje Valkenburg een bezoek brengt aan MergelRijk krijg je niet alleen de mogelijkheid om alles over de historie van mergel te ontdekken, je kunt ook mergel leren bewerken! Dit doe je tijdens één van onze speciale mergelworkshops in ons grottenatelier. Tijdens deze workshops krijg je de kans onder leiding van een professionele mergelbeeldhouwer je eigen creatie van mergel te maken. En nee, hoor, je hoeft hiervoor echt geen volleerd kunstenaar te zijn, want er zijn zowel voor beginners als voor gevorderden workshops te boeken. Afhankelijk van je niveau leert je bijvoorbeeld een eenvoudige theelichthouder, een naamplaatje of een sculptuur in 3D te vervaardigen.

Besteed je jou weekendje Valkenburg met je collega’s – als teambuildingsweekend, dan kun je besluiten deel te nemen aan de mergelworkshop “TEAM”. Gedurende deze workshop is het de bedoeling dat je en jouw collega’s gezamenlijk aan één en hetzelfde project werken. Dit kan een schaakspel van mergel zijn of een totempaal, bestaande uit meerdere onderdelen die later weer bij elkaar moeten komen. Hierbij speelt samenwerken een belangrijke rol en wordt de onderlinge band tussen collega’s op gezellige wijze verder versterkt.
Je uitje naar MergelRijk kun je compleet maken door bovendien een arrangement in ons MergelCafé te boeken. Wij ontvangen u dan met koffie en een stuk echte Limburgse vlaai, een uitgebreide grottenlunch, een borrel of een diner. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Alvast veel plezier tijdens uw weekendje Valkenburg!

Mergelworkshop

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

nl