Veelgestelde vragen

Wil je niet voor verrassingen komen te staan?
Lees dan eerst even onze veelgestelde vragen door.

Vanaf welke leeftijd is MergelRijk geschikt?

MergelRijk is heel geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden! Volwassenen genieten onder andere van de vele historische en informatieve verhalen en de prachtige mergel- en zandsculpturen. Kinderen ontvangen een speurtocht waarmee ze MergelRijk op een educatieve, maar speelse manier kunnen ontdekken. De speurtocht is ook leuk om samen met het gezin of grootouders te doen! En het bewerken van mergel in het grottenatelier is ook heel leuk voor alle leeftijden.

Wat is de temperatuur en zijn er kledingtips?

Bij MergelRijk ga je ondergronds! Hier is de temperatuur ongeveer 15 graden Celsius. Dus je hoeft je niet extra warm te kleden, het is niet zo koud. Draag schoenen waarmee je veilig kunt wandelen over een hobbelige vloer, dus voor de meeste mensen betekent dat geen hoge hakken of slippers.

Is MergelRijk toegankelijk voor rolstoelen, rollators of scootmobielen?

Het is helaas niet meer mogelijk om MergelRijk met een rolstoel, scootmobiel of rollator te bezoeken.

Is MergelRijk toegankelijk met kinderwagen of buggy?

Ja dat kan, mits het een lichte, tilbare kinderwagen of buggy is die je veilig een trap af kunt tillen.

Mogen honden ook mee?

Honden zijn ook welkom in MergelRijk, mits kort aangelijnd en droog.

Mag er in MergelRijk gefotografeerd/gefilmd worden?

Foto’s maken voor privégebruik is toegestaan. Het is niet toegestaan om in MergelRijk te filmen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. (Semi-)professionele fotografie en publicatie van foto’s voor professionele of commerciële doeleinden of (online) publicaties is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Heb ik een zaklamp nodig?

Nee, de grot is goed verlicht. Een zaklamp is dus zeker niet nodig! Alleen in de Thomas Didden groeve in de grot, is het nog net zo donker als toen de blokbrekers daar 300 jaar geleden aan het werk waren. Zonder zaklamp is het daar extra spannend!

Waar kan ik het beste parkeren?

Er zijn diverse plekke in de omgeving waar je kunt parkeren. Direct tegenover MergelRijk kun je betaald parkeren tegen een dagtarief, op de parkeerplaats van de Steenkolenmijn. Op de Daalhemerweg richting het centrum en in het centrum zelf kun je op vele plekken parkeren tegen een uurtarief.

Kan ik bij MergelRijk iets eten en drinken?

Er is tijdelijk geen horeca exploitatie bij MergelRijk. Wel zijn flesjes water en frisdranken verkrijgbaar bij de kassa en ijsjes in het seizoen.
Heb je zelf interesse in de exploitatie van de meest bijzondere horecalocatie in de grotten van Valkenburg? Neem dan contact met ons op.

Heb je een antwoord niet kunnen vinden tussen bovenstaande antwoorden? Laat het ons dan zeker even weten!