Veelgestelde vragen

Wil je niet voor verrassingen komen te staan?
Lees dan eerst even onze veelgestelde vragen door.

Welke maatregelen hanteren jullie ter voorkoming van de verspreiding van COVID-19?

Om een veilig bezoek aan MergelRijk te kunnen waarborgen, hanteren wij strikte maatregelen. Iedere bezoeker dient zich hier zonder enige vorm van discussie aan te houden. De coronamaatregelen vindt u HIER.

Kun je je niet vinden in deze maatregelen die noodzakelijk zijn voor een veilig verblijf? Blijf dan thuis. Alleen zo kunnen wij een veilig verblijf voor iedereen garanderen!

Vanaf welke leeftijd is MergelRijk geschikt?

MergelRijk is geschikt voor iedereen. Volwassenen genieten onder andere van de vele historische en informatieve verhalen en de prachtige mergel- en zandsculpturen. Kinderen ontvangen een speurtocht waarmee ze MergelRijk op een educatieve, maar speelse manier kunnen ontdekken. De speurtocht is ook leuk om samen met het gezin of grootouders te doen!

Welke kleding is het meest geschikt?

Bij MergelRijk ga je ondergronds! Hier is de temperatuur ongeveer 14 graden Celsius. Wij adviseren om je te kleden naar deze temperatuur en stevige schoenen te dragen.

Is MergelRijk rolstoel, scootmobiel en rollator vriendelijk?

Het is op dit moment, in verband met de coronamaatregelen, helaas niet mogelijk om MergelRijk met een rolstoel, rollator of kinderwagen te bezoeken, vanwege een éénrichtingsroute die enkel via trappen gaat.

Is MergelRijk kinderwagen vriendelijk?

Het is op dit moment, in verband met de coronamaatregelen, helaas niet mogelijk om MergelRijk met een rolstoel, rollator of kinderwagen te bezoeken, vanwege een éénrichtingsroute die enkel via trappen gaat. Bezoek met een kinderbuggy die je op de trap kunt tillen is geen probleem.

Zijn honden toegestaan in MergelRijk?

Honden zijn ook welkom in MergelRijk, mits kort aangelijnd! Let op: tijdens de kerstperiode, vanaf ongeveer 1 november tot half januari, zijn honden niet toegestaan (m.u.v. blindengeleidehonden/hulphonden).

Mag er in MergelRijk gefotografeerd/gefilmd worden?

Foto’s maken voor privégebruik is toegestaan. Het is niet toegestaan om in MergelRijk te filmen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming. (Semi-)professionele fotografie en publicatie van foto’s voor professionele of commerciële doeleinden of (online) publicaties is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Mag ik mijn eigen eten en drinken meenemen?

Het nuttigen van zelf meegebracht eten en drinken is in heel MergelRijk niet toegestaan. Een hapje en drankje kun je voor of na je bezoek aan MergelRijk nuttigen in ons MergelCafé of op ons terras.

Heb ik een zaklamp nodig?

Nee, de hele mergelgrot is goed verlicht. Een zaklamp is dus zeker niet nodig!

Waar kan ik parkeren?

Tegenover MergelRijk kun je betaald parkeren op de parkeerplaats van de Steenkolenmijn. Wij kunnen niet garanderen dat hier altijd plek is op drukke vakantiedagen, hou hier rekening mee.

Heb je een antwoord niet kunnen vinden tussen bovenstaande antwoorden? Laat het ons dan zeker even weten!