Een magische kerstbeleving

Ook in 2022 staat MergelRijk van 13 november t/m 8 januari 2023 weer in het teken van Kerst met een geweldig mooie Kerstshow. De Kerstshow in MergelRijk is een echte aanrader voor zowel jong als oud, het is een magische kerstbeleving die je absoluut niet wilt missen!

Wandel in de kerstgrot langs o.a. het 30m lange diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Laat je meeslepen door het ontroerende kerstverhaal van de Zandtovenaar. Bewonder de vele kerstdorpjes met wel duizenden bewoners in winterse landschappen en de indrukwekkende mergelbeelden en zandsculpturen. En dat allemaal in de sfeervolle grot.

Bestel op tijd je ticket!

Proef de kerstsfeer

Het hele gangenstelsel in de grot wordt volledig in kerstsferen ingericht. Dit resulteert in een zeer sfeervolle grot boordevol lampjes, kerstbomen, zandsculpteren, kerstbeelden van mergel en prachtige decoraties. Geloof ons, je komt ogen tekort!

Tijdens de Kerstshow wandel je in je eigen tempo door de eeuwenoude mergelgangen en ontdek je bijzondere sculpturen die gemaakt zijn van mergel en zand. Je leert er alles over de geschiedenis van onze streek en kunt kijken naar de ontroerende kerstfilm van de enige echte Zandtovenaar. Deze Kerstfilm is speciaal door de Zandtovenaar gemaakt voor de Kerstshow in MergelRijk. Deze prachtige film moet je een keer in je leven gezien hebben.

Reserveer op tijd je ticket voor toegang tot de Kerstshow in MergelRijk.

Kerst in MergelRijk

Openingstijden en tickets

Tickets kunnen online gereserveerd worden op de ticketpagina.

Als er op de dag zelf nog voldoende tickets zijn, dan zijn deze ook nog aan de kassa verkrijgbaar. Kijk hier voor de actuele openingstijden van de kassa per dag.

MergelRijk ligt op een paar minuten loopafstand van het centrum van Valkenburg. Direct tegenover MergelRijk is een betaalde parkeerplaats, waar je kunt parkeren tegen een voordelig dagtarief.

Andere handige informatie

  • Kinderen t/m 3 jaar hebben geen ticket nodig
  • Aangelijnde honden mogen ook mee
  • De grot is niet rolstoeltoegankelijk
  • Kinderwagens kunnen mee, mits deze veilig een trap af kunnen worden getild

Kijk hier voor antwoorden op meer praktische vragen over je bezoek aan de grot.

Kerst in MergelRijk