Het leerzame schooluitje!

Ontdek MergelRijk

Samen met de hele groep op pad in MergelRijk, dat klinkt voor veel leerlingen als een bijzonder spannend klassenuitje! De kids van basisscholen en middelbare scholen kunnen hun hart ophalen tijdens de spannende rondleiding en de creatieve workshop in het grottenattelier. Spelenderwijs laten we ze aan de hand van interactieve video’s en kunstwerken kennismaken met de rijke historie van mergel. Als afsluiter mogen de kids zelf de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan met hun eigen blok mergel, die ze uiteraard als souvenir mee naar huis mogen nemen.

Spelenderwijs leren

Een unieke ervaring die meer vertelt over de historie van mergel en grotten in Zuid-Limburg. Hier moeten de scholieren geweest zijn! Daarom hanteren wij voor zowel basisscholen als middelbare scholen een sterk gereduceerd tarief van € 7,50 per persoon. We verwachten hiervoor wel eigen begeleiding vanuit school van 1 begeleider per 5 personen. Deze begeleiders krijgen gratis toegang. Om middelbare scholieren nog diepgaandere kennis over mergel mee te geven, gaan ze samen met een ervaren gids op pad. Voor de gids rekenen we een eenmalige meerprijs per 20 personen. Na afloop van de grottentocht mogen de leerlingen tegen betaling van een consumptie, hun eigen lunchpakketje nuttigen in het MergelCafé.

Spelenderwijs leren

Een unieke ervaring die meer vertelt over de historie van mergel en grotten in Zuid-Limburg. Hier moeten de scholieren geweest zijn! Daarom hanteren wij voor zowel basisscholen als middelbare scholen een sterk gereduceerd tarief van € 7,50 per persoon. Uiteraard verlenen we gratis toegang aan begeleiders. Om middelbare scholieren nog diepgaandere kennis over mergel mee te geven, gaan ze samen met een ervaren gids op pad. Hiervoor rekenen we een eenmalige meerprijs. Na afloop mogen basisschoolleerlingen tegen betaling van een consumptie, hun eigen lunchpakketje in onze brasserie nuttigen.