Ontdek MergelRijk

Ontdek MergelRijk

Bevind je in een eeuwenoud en uniek grottenstelsel in Valkenburg dat vele historische en educatieve verhalen waarborgt. MergelRijk neemt zijn bezoekers mee op een avontuurlijke reis, gevisualiseerd door miniaturen en mergel- en zandsculpturen. Op interactieve en creatieve wijze waarbij beleving centraal staat, deelt MergelRijk zijn verhalen en geheimen over mergel, dinosaurussen en diverse andere educatieve thema’s omtrent de Limburgse historie.

Één van de hoogtepunten is het levensgrote sculptuur uit mergel van De Nachtwacht. Ga daarnaast op zoek naar de fossielen in de mergelgrot, bekijk de films van o.a. de zandtovenaar, test je kennis met de interactieve tablets én ga zelf aan de slag met mergel en maak gratis je eigen mergelsouvenir in het grottenatelier!

Let op: zolang de nieuwe coronamaatregelen van 29 september 2020 van kracht zijn, is het grottenatelier (mergelsouvenir maken) en de fossielengroeve tijdelijk niet toegankelijk.

De verhalen van MergelRijk zijn vastgelegd in verschillende video’s waarin alle activiteiten onder de aandacht worden gebracht.

Een bezoek duurt gemiddeld 1 uur.