Mergelworkshops in het Grottenatelier

Mergel workshop

Kijk, luister, doe en proef!

Alle mergelworkshops starten met een introductie- rondleiding over Grotten en Mergel, inclusief een korte film. Aansluitend volgt er door onze professionele beeldhouwer in het grottenatelier, een instructie over het bewerken van de mergelblokken, waarna je zelf aan de slag gaat. Tijdens de workshop word je uitgedaagd je grenzen te verleggen en word je nog verrast met een kleine proeverij van Grottenham en Daelhemergroevebier (de wijnkoeler workshop is zonder proeverij). Creativiteit en gezelligheid voeren de boventoon.

MergelRijk biedt diverse workshops aan voor groepen vanaf 10 personen; voor elk budget en niveau is er wel een passend programma. Na afloop van de workshop kun je gratis op eigen gelegenheid MergelRijk nog verder ontdekken. Uiteraard mag je je eigen kunstwerk mee naar huis nemen.

Mogelijkheden en prijzen voor groepen vanaf 10 personen (inclusief toegang tot MergelRijk, korte rondleiding, mergelfilm en proeverij):

Ben je met minder dan 10 personen? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we graag wat we voor je kunnen betekenen. Groepen kleiner dan 25 personen kunnen worden aangevuld met andere deelnemers.

Rondleiding in MergelRijk
Mergelworkshop

LITE: Dit is ons low-budget instap-programma inclusief introductie, film, uitleg en workshop. Wij gaan aan de slag om een 2-D sculptuur te maken, aan de hand van enkele voorbeelden. Mergelblokjes van circa 15x15x10 centimeter zijn de basis. Tussendoor is er nog een klein proeverijtje van Grottenham en Daelhemergroevebier. Na afloop kun je MergelRijk op eigen gelegenheid nog verder ontdekken. Deze workshop is voor iedereen geschikt.

BASIC: Dit is ons meest populaire programma. Deze is gelijk aan Lite, maar je hebt meer tijd ter beschikking voor de workshop, en je krijgt grotere mergelblokjes waar we 3-D sculpturen van kunnen maken. Tussendoor is er nog een klein proeverijtje van Grottenham en Daelhemergroevebier. Na afloop kun je MergelRijk nog op eigen gelegenheid verder gaan ontdekken. Deze workshop is ook voor iedereen geschikt.

PRO: Dit programma is voor de creatievelingen die de lat net wat hoger willen leggen. Het programma is gelijk aan Basic, maar je hebt weer extra tijd en grotere mergelblokken in diverse afmetingen ter beschikking. Na afloop kun je ook MergelRijk op eigen gelegenheid verder gaan ontdekken. Wij adviseren bij deze workshop de groep vooraf te informeren, zodat men zich creatief kan voorbereiden op de workshop. Dit komt de resultaten zeker ten goede. Tussendoor ook een klein proeverijtje van Grottenham en Daelhemergroevebier..

WIJNKOELER: Het spreekt voor zich dat dit thema voor de wijnliefhebbers bedacht is. Ook erg leuk om weg te geven als cadeau! Het programma is gelijk aan het Pro programma. De meerprijs is voor het mergelblok dat we op maat laten zagen en voorzien van een groot gat waar uiteraard een wijnfles in past. De wijnkoelerworkshop is zonder proeverij. Na afloop bezoek je ook MergelRijk zelf.

Mergelworkshop
Grottenbier en grottenham

TEAM: Bij dit programma gaat het om samenwerken. We splitsen de groep op in subgroepen, en gaan er een wedstrijdelement aan toevoegen, aan de hand van een bepaald thema. De winnaar is de groep die het best de creatieve opdracht uitvoert. We kunnen de groep ook als geheel aan één opdracht laten werken. De exacte inhoud van het programma doen wij in nauw overleg met de opdrachtgever. Dit programma is uitermate geschikt voor teambuilding-activiteiten van bedrijven. Afmetingen van de mergelblokken worden in overleg bepaald. Tussendoor uiteraard ook een klein proeverijtje van Grottenham en Daelhemergroevebier en na afloop bezoek je ook MergelRijk zelf.

Keuze voor iedereen!

De workshops verzorgen we voor families, bedrijven, personeelsuitjes en verenigingen. Het Grottenatelier ligt midden in MergelRijk, een unieke belevenis van alles over grotten, mergel en meer…

Praktische informatie:

Duur van de workshop: De tijdsduur van de workshop is exclusief een bezichtiging van MergelRijk. Hiervoor kun je een half uur extra uittrekken. Voorbeeld: bij de workshop BASIC heeft u inclusief een bezoek aan MergelRijk een compleet programma van ruim 2 uren.
Aanvang: 10 Minuten voor aanvang dien je je te melden bij de kassa van MergelRijk.
Kledingadvies: In het grottenatelier is het fris, ca. 14 graden. Schoeisel met smalle hoge hakken is niet praktisch in het grottenatelier. Je krijgt een schort tijdens de mergelworkshop.
Parkeren: Direct tegenover MergelRijk is betaalde parkeergelegenheid.
Brasserie: Bij de entree van MergelRijk ligt een uniek MergelCafé. Maak je uitje compleet en reserveer meteen een ontvangst met koffie en vlaai, een lunch, borrel of een diner. Voor groepen vanaf 10 personen zijn er aantrekkelijke menu’s.
Mergelworkshop