Dagje uit met de kinderen

Kinderen vinden dinosaurus tand in het mergel

Leukste uitje voor kinderen

MergelRijk is het perfecte dagje uit voor kinderen. Ze krijgen toegang tot een eeuwenoud en uniek grottenstelsel in Valkenburg en ervaren de magische wereld onder de grond, met behulp van historische en educatieve verhalen. Bij MergelRijk leren ze namelijk op een interactieve en creatieve wijze over de Limburgse historie, de geheimen van mergel, de geschiedenis van dinosaurussen en ontdekken ze spannende verhalen van vroeger.

Kinderen krijgen de dag makkelijk om met alles wat er te beleven valt in MergelRijk. Denk bijvoorbeeld aan het bewonderen van de mergel- en zandsculpturen, zoals de levensgrote sculptuur van De Nachtwacht. Of het zoeken naar fossielen in de grot met een schepje en een emmertje. Ook worden er films getoond over de zandtovenaar, waarna kinderen zelf mogen tekenen in het zand.

Kinderen leren spelenderwijs over de historie van Limburg en haar mergelgrotten, en over de verschillende soorten dinosaurussen, die ze tevens mogen verzorgen met eten en water. De leerzame en creatieve dag wordt afgesloten met het maken van een eigen kunstwerk uit mergel, dat gratis mee naar huis mag als aandenken aan de ontdekkingstocht in de mergelgrot.

Leuk uitje voor kinderen: MergelRijk

Wil je een creatieve, leerzame en gezellige dag voor jouw kinderen? Neem ze dan mee op deze avontuurlijke reis, en raak geïnspireerd door de uiteenlopende activiteiten in de ondergrondse wereld van MergelRijk!

nl