Attractie in Limburg die de moeite waard is?

MergelRijk natuurlijk!

Breng je een bezoek aan MergelRijk in het Limburgse Valkenburg dan leer je alles over Mergel en de Zuid-Limburgse Mergelgrotten. Tijdens je bezoek kun je ook deelnemen aan een snuffelworskhop mergelbewerken (inbegrepen in de entreeprijs). Bent je benieuwd naar de mening van bezoekers die een bezoek brachten aan deze attractie in Limburg? Speciaal voor jou hebben we een aantal recente beoordelingen die MergelRijk mocht ontvangen op een rijtje gezet.

Als je naar de vermelding van Mergelrijk op TripAdvisor gaat, zie je allereerst dat MergelRijk een Certificaat van uitmuntendheid heeft ontvangen. Klik je daarop dan staat er het volgende te lezen: TripAdvisor reikt een Certificaat van uitmuntendheid uit aan accommodaties, attracties en restaurants die consistent geweldige beoordelingen van reizigers ontvangen. Hier zijn we natuurlijk bijzonder blij mee. Het certificaat hebben we uitgereikt gekregen dankzij onder meer de positieve reacties van bezoekers als Sarah, Oxigeon, Veerle en Joanne.

Hoe zagen deze beoordelingen eruit?
Sarah, Oxigeon en R.L F beloonde onze attractie in Limburg met maar liefst de maximaal te behalen 5 sterren. Veerle gaf onze attractie 4 uit 5 sterren en Joanne 3 uit 5 sterren. Veerle schreef het volgende over haar schoolreisje naar Mergelrijk: het onthaal was geweldig, veel info voor kinderen en begeleiding, fijne speurtocht en tof atelier! Echt de moeite waard! GBS Salto, Oud-Turnhout en Sarah, die ook in het kader van een schoolreisje MergelRijk bezocht, schrijft: ik vond het een leerrijke zoektocht en een hele fijne workshop met mergel. Leerkracht 6de leerjaar SBS Kermt . Oxigeon liet de volgende reactie achter: vandaag een bezoekje gebracht aan Mergelrijk. […] De “mergelbeelden” zijn adembenemend mooi om te zien. Zeer de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen. […] En R.L F liet deze reactie achter: leuke rondleiding, veel info. […]. Tot slot schreef Joanne haar bezoek aan MergelRijk: voor de wat oudere kinderen leuk om de speurtocht te maken en erg leerzaam. Voor de iets jongere kinderen ook leuk.

Mergel bewerken
In een aantal van de aangehaalde beoordelingen werd er al over gesproken: onze attractie in Limburg heeft een eigen atelier. In dit atelier kun je tijdens een heuse mergelworkshop iets moois gaan maken uit een mergelblok. MergelRijks mergelworkshops zijn te boeken voor groepen bestaande uit 10 personen of meer. Kies je ervoor aan een workshop deel te nemen, dan zul je worden begeleid door professionele mergelbeeldhouwers, die je op een leuke manier zullen proberen uit te dagen je creatieve grenzen en misschien ook wel de grenzen van je fantasie te verleggen en op die manier uw eigen, unieke kunstwerk van mergel te creëren. Er zijn workshops te boeken voor zowel beginnende als gevorderde kunstenaars. En ook wanneer je een kleine portemonnee hebt, kun je bij ons terecht voor een workshop mergel bewerken.

Mergelworkshop
Mergelworkshop
Mergelworkshop

Bestaat je groep uit minder dan 10 personen en wil je toch eens ervaren wat het is om mergel te bewerken, dan kun je deelnemen aan onze zogenaamde snuffelworkshop. Het mooie aan de snuffelworkshop is dat deelname aan een snuffelworkshop is inbegrepen bij de prijs die je betaalt voor een entreekaartje voor MergelRijk! Ideaal, toch?

Speurtocht door de grot
In de reacties viel ook terug te lezen dat een aantal bezoekers had meegedaan aan een speurtocht door MergelRijk. Deze speurtocht is speciaal voor kinderen ontwikkeld. Tijdens de tocht krijgen zij een aantal leuke vragen mee die ze onderweg natuurlijk zo goed mogelijk moeten proberen te beantwoorden.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over MergelRijk, over onze algemene mergelworkshops, over onze snuffelworkshop of over MergelRijks kinderspeurtocht gerust contact op. We staan voor je klaar. Kom in ieder geval zeer binnenkort ook eens de bijzondere sfeer proeven die er in onze attractie in Limburg hangt.

nl