Op schoolreisje naar Valkenburg? Vergeet dan vooral niet om MergelRijk te bezoeken!

MergelRijk is een Valkenburgse attractie die geschikt is voor alle leeftijden, dus zeker ook voor basisschoolleerlingen en leerlingen van de middelbare school. Een schoolreisje met als bestemming MergelRijk in Valkenburg is namelijk niet alleen heel interessant voor kinderen van die leeftijd, het is ook nog eens op een leuke manier ontzettend leerzaam voor ze.

Wat kunnen zij zoal verwachten?
Wanneer je als school besluit het jaarlijkse schoolreisje te organiseren naar MergelRijk staat de leerlingen een spannende en tegelijkertijd educatieve belevenis te wachten in wat misschien wel de mooiste mergelgrot van Valkenburg is. Ze kunnen er alles over mergel te weten komen – van boeiende feiten tot grappige weetjes. Die boeiende feiten en grappige weetjes worden niet alleen verteld door een professionele gids die hen een rondleiding geeft, maar ook in fraaie korte filmpjes rond mergel en aan de hand van heuse mergelkunstwerken.

Mergelworkshop voor kinderen
Kinderfeestje in Mergelrijk
Kinderfeestje in mergelrijk
Mergelworkshop voor kinderen

Maar kennis vergaren is niet het enige dat de leerlingen tijdens hun schoolreisje in Valkenburg zullen doen. Ze kunnen ook aan een workshop deelnemen en zich voor een paar uur een echte mergelkunstenaar voelen of besluiten mee te doen aan een leuke, leerzame speurtocht door MergelRijk. Tijdens de zogenaamde snuffelworkshop, die in MergelRijks eigen grottenatelier plaatsvindt, wordt de leerlingen uitgelegd hoe ze uit een blokje mergel een mooi souvenir kunnen creëren. Na afloop van de workshop mogen ze dit souvenir natuurlijk mee naar huis nemen. Tijdens de speurtocht door MergelRijk ontdekken en leren uw leerlingen in groepjes van vijf of meer allerlei gloednieuwe of juist oeroude dingen over de mergelgrotten van Valkenburg. En helemaal nieuw is DINO Adventure waarbij de leerlingen tussen de dino’s rondlopen en leren wat dino’s met de mergel te maken hebben.

Wat kost een dagje MergelRijk met scholieren?
Als de eindbestemming van het schoolreisje met de leerlingen MergelRijk is en je met een groep van 20 scholieren of meer naar Valkenburg afreist, hoef je slechts € 6,00 per basisschoolleerling en € 6,50 per middelbare scholier te betalen. Leerkrachten en/of andere volwassenen die de groep begeleiden, hebben die dag gratis toegang. Voor middelbare scholen verzorgen wij altijd een rondleiding met een gids tegen een meerprijs van € 55,00 per gids (maximaal 25 leerlingen per gids). Iedereen kan zelf thuis een lunchpakketje maken en dat opeten in de onze brasserie, waarbij wij – tegen betaling van een toeslag van € 2,50 per persoon – zorgen voor een bijpassende consumptie.

Een bezoek aan MergelRijk combineren met een andere attractie?
Wil je tijdens het schoolreisje in Valkenburg niet alleen MergelRijk komen bekijken, maar ook andere attracties? Kies dan voor het arrangement MergelRijk-Steenkolenmijn. Het bezoek aan MergelRijk, inclusief speurtocht en snuffelworkshop, wordt dan gecombineerd met een rondleiding door de naastgelegen Steenkolenmijn. De kosten voor dit arrangement bedragen voor scholieren van de middelbare school € 14,00 (excl. gids) en voor scholieren van de basisschool € 13,00 per persoon.

Het bezoek aan MergelRijk is ook te combineren met een bezoek aan het Sprookjesbos. Om er te komen kun je de bus nemen, maar de afstand tussen MergelRijk en het Sprookjesbos is ook prima te voet haalbaar. Het Sprookjesbos is een plek waar fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen, waar uw leerlingen kunnen genieten van een groot aantal tijdloze sprookjes, maar waar ze zich ook flink kunnen uitleven in bijvoorbeeld het sprookjeskasteel, op de waterplaats of in Simbads schommelschip. Tickets voor het Sprookjesbos dient u zelf apart bij het Sprookjesbos te kopen.

Tot slot kan het bezoek aan MergelRijk gecombineerd worden met een bezoek aan pretpark de Valkenier, dat zich het oudste pretpark van Nederland mag noemen en plezier biedt voor jong en oud. Dankzij de ruim 25 attracties die zowel buiten als binnen staan hoeven leerlingen zich nooit te vervelen, ook niet als het op de dag van het schoolreisje blijkt te regenen. Tickets voor de Valkenier dient u zelf apart bij de Valkenier te kopen.

Een programma op maat
Lijkt het je wel wat om voor leerlingen een schoolreisje naar Valkenburg te plannen, maar heb je nog vragen en/of speciale wensen? Neem dan gerust telefonisch contact op met één van onze medewerkers op telefoonnummer: +31(0)43-6013186 of per e-mail via: [email protected]. We denken graag met je mee en stellen zo samen met je het voor de leerlingen ideale programma samen.

Tot binnenkort in MergelRijk!

nl