Workshops in Valkenburg bij MergelRijk

Mergel workshop

MergelRijk is niet zomaar een mergelattractie, het is ook de plek in Valkenburg waar je terecht kunt als je wilt deelnemen aan een unieke mergelworkshop. Er zijn workshops te boeken voor zowel beginners als gevorderden. Voor degenen die zich een beginneling voelen zijn er kortdurende Valkenburgse workshops te reserveren. Hierin worden de basisregels van het mergelbeeldhouwen uitgelegd. Voor degenen die zich een expert op het gebied van mergelbeeldhouwen voelen zijn er langdurende workshops te reserveren. Hierin wordt er minder lang bij de basisregels van het mergelbeeldhouwen stilgestaan, maar worden ingewikkeldere technieken uitgelegd. Alle mergelworkshops vinden plaats in MergelRijk’s eigen grottenatelier en worden geleid door ware mergelprofessionals.

Uit welke workshops kan ik uit kiezen?
MergelRijk in Valkenburg biedt je de keuze uit de volgende mergelworkshops (te boeken voor groepen, bestaande uit minimaal 10 personen). Bovendien is een korte rondleiding door MergelRijk en een proeverijtje van grottenham en daelhemergroevebier ook inbegrepen. (m.u.v. de wijnkoelerworkshop)

  1. MergelWorkshop LITE (€ 29,50 p.p.). De LITE-workshop is bedoeld voor beginnende mergelkunstenaars en duurt 60 minuten (excl. rondleiding en proeverij). Tijdens deze workshop krijgt je van ons een mergelblok van ongeveer 15 bij 10 bij 8 cm. Je leert vervolgens, onder deskundige begeleiding, van dit blok een leuk aandenken te maken.
  2. MergelWorkshop BASIC (€ 34,50 p.p.). De BASIC-workshop is de populairste workshop die we hebben. Tijdens deze 90 minuten durende workshop (excl. rondleiding en proeverij) krijg je van ons een mergelblok van ongeveer 20 bij 15 bij 8 cm. Dit mergelblok ga je tot iets moois leren bewerken.
  3. MergelWorkshop PRO (€ 39,50 p.p.). De PRO-workshop gaat een stap verder dan de BASIC-workshop, is dus vooral geschikt voor de echte mergelkunstenaars onder jullie en duurt 120 minuten (excl. rondleiding en proeverij). Tijdens deze workshop krijg je van ons een mergelblok van ongeveer 30 bij 15 bij 8 cm. Dit blok leer je vervolgens om te toveren tot een fraaie creatie.
  4. MergelWorkshop TEAM (€ 44.50 p.p.) . De TEAM-workshop is ideaal om te volgen als je op zoek bent naar een originele teambuildingsactiviteit. Voorafgaand aan deze workshop, die 150 minuten duurt (excl. rondleiding en proeverij), bepalen we samen met je team hoe het programma er precies uit gaat zien. Samenwerking is tijdens deze workshop uiteraard het belangrijkste thema. Elke deelnemer gaat zelfstandig aan de slag, maar er zal gezamenlijk aan één project gewerkt (moeten) worden. Wat voor project dat kan zijn? Een schaakspel van mergel, dat uiteraard bestaat uit heel veel verschillende onderdelen, of een totempaal van mergel, die tegen het eind van de workshop gezamenlijk opgebouwd dient te worden.
  5. MergelWorkshop WIJNKOELER (€ 41,50 p.p.). De WIJNKOELER-workshop is de laatste workshop waaruit je kunt kiezen bij MergelRijk in Valkenburg. De workshop duurt 150 minuten (excl. rondleiding) zoals de naam al doet vermoeden, ga je tijdens deze workshop een wijnkoeler uit mergel leren creëren, waar je gegarandeerd nog jaren van zult genieten.

Leuk om te weten…
Aan welke mergelworkshop je ook besluit deel te nemen, je kunt deze altijd combineren met een heerlijke blokbrekerslunch of met een lekker kopje koffie of thee en een vers stukje Limburgse vlaai van onze Valkenburgse vlaaienbakker.

Mergelworkshop

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.