Weekendje Valkenburg? Kom naar MergelRijk!

Grotchampignons

Ben je een weekendje Valkenburg aan het voorbereiden? Vergeet dan vooral niet om ook een bezoek aan MergelRijk in de planning op te nemen. Zonder een bezoek aan MergelRijk is je weekendje Valkenburg namelijk niet compleet!

Wat we u nu al over MergelRijk kunnen vertellen…
Mergelrijk is een vrij nieuwe, volledig ondergrondse attractie die zich in een eeuwenoude mergelgrot bevindt en daardoor een heel eigen sfeer ademt. Je kunt bijvoorbeeld besluiten er gewoon een paar uur door te brengen. Je gaat dan al wandelend door het meterslange gangenstelsel begeven en op een leuke en ontspannen meer over de geschiedenis van mergel te weten komen. Je kunt één van de dagen binnen uw weekendje Valkenburg echter nóg specialer maken.

Hoe dan?
Door tijdens je weekendje Valkenburg deel te nemen aan een mergelworkshop in MergelRijks grottenatelier. Dit is mogelijk wanneer je met minimaal 10 personen bent. Tijdens een mergelworkshop leert een professionele mergelbeeldhouwer je uit een mergelblokje dat je van ons krijgt, een waar kunstwerkje te maken. Schrikt dit je een beetje af, omdat je zichzelf helemaal niet als een mergelkunstenaar beschouwd en je denkt dat je dat helemaal niet kunt? Geen nood: bij MergelRijk zijn workshops te boeken voor zowel beginners als gevorderden. Beginners leren een (relatief) gemakkelijk naamplaatje of een theelichtje van mergel te creëren, terwijl gevorderden met een beetje hulp een complexere 3D sculptuur van mergel leren creëren. De mergelworkshops kun je reserveren als je gezelschap bestaat uit minimaal 10 personen. Een leuke invulling dus als je een weekendje Valkenburg doorbrengt samen met uw familie, vriendengroep of collega’s.

De vijf opties voor groepen vanaf 10 personen:
Je kunt wat betreft de mergelworkshops bij MergelRijk kiezen uit vijf verschillende opties, die we voor het gemak hieronder voor je opsommen:

  1. Mergelworkshop LITE. De LITE-workshop is speciaal ontwikkeld voor mensen met een kleinere portemonnee en duurt 60 minuten (excl. rondleiding en proeverij). Tijdens deze workshop krijg je van ons een mergelblok van ongeveer 15 bij 10 bij 8 cm. Je leert vervolgens, onder leiding van een professional, van dit blok een leuk aandenken te maken.
  2. Mergelworkshop BASIC. De BASIC-workshop is de populairste workshop die we aanbieden. Tijdens deze 90 minuten durende workshop (excl. rondleiding en proeverij) krijg je van ons een mergelblok van ongeveer 20 bij 15 bij 8 cm, dat je gaat bewerken tot iets moois.
  3. Mergelworkshop PRO. De PRO-workshop gaat een stap verder dan de BASIC-workshop en duurt 120 minuten (excl. rondleiding en proeverij). Tijdens deze workshop krijg je van ons een mergelblok van ongeveer 30 bij 15 bij 8 cm. Dit blok leer je vervolgens om te toveren tot een fraaie creatie.
  4. Mergelworkshop TEAM. De TEAM-workshop is ideaal om te volgen als een weekendje Valkenburg een professioneel karakter heeft en je op zoek bent naar een originele teambuildingsactiviteit. Bij het boeken van deze workshop, die 150 minuten duurt (excl. rondleiding en proeverij), bepalen we samen met je en je team hoe het programma er precies uit gaat zien. Samenwerking is tijdens deze workshop uiteraard het belangrijkste thema. Elke deelnemer gaat zelfstandig aan de slag, maar er zal gezamenlijk aan één project gewerkt (moeten) worden. Wat voor project dat kan zijn? Een schaakspel van mergel, dat uiteraard bestaat uit heel veel verschillende onderdelen, of een totempaal van mergel, die tegen het eind van de workshop gezamenlijk opgebouwd dient te worden.
  5. Mergelworkshop WIJNKOELER. De WIJNKOELER-workshop duurt 150 minuten (excl. rondleiding). Zoals de naam al doet vermoeden, leer je tijdens deze workshop een wijnkoeler uit mergel creëren, waar je gegarandeerd nog jaren van zult genieten.

Vóór of na de workshop
We zouden bijna zeggen dat het natuurlijk ook altijd mogelijk is om met uw groep voorafgaand aan of na afloop van een mergelworkshop een arrangement in onze MergelCafé te boeken. Denk dan aan een heuse grottenlunch, een grottenborrel of een grottendiner. Bezoek je MergelRijk niet in groepsverband ook dan ben je in ons MergelCafé van harte welkom voor bijvoorbeeld koffie of thee met een overheerlijk stuk Limburgse vlaai.

Begint je weekendje Valkenburg – in ieder geval één van de dagen binnen dit weekendje – al een beetje vorm te krijgen? We hopen het wel en heten je alvast van harte welkom! Graag attenderen wij je erop dat je entreetickets voor MergelRijk heel eenvoudig online kunt bestellen voorafgaand aan je bezoek.

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

nl