Wat is er te doen in Valkenburg?

Grotchampignons

Wat is er te doen in Valkenburg? Genoeg als u naar MergelRijk komt!
Ben je toevallig een keer in het Zuid-Limburgse Valkenburg? Dan is een bezoek brengen aan MergelRijk meer dan de moeite waard. Op interactieve en creatieve wijze waarbij beleving centraal staat, deelt MergelRijk zijn verhalen over mergel, dinosaurussen en diverse andere educatieve thema’s omtrent de Limburgse historie. Eén van de hoogtepunten is een levensgrote replica uit mergel van De Nachtwacht, bekijk de films van o.a. de zandtovenaar, test je kennis met de interactieve tablets én maak zelf gratis je eigen mergelsouvenir! Kinderen krijgen een speurtocht, kunnen zandtekenen en fossielen zoeken.

MergelRijk voor scholieren
Voor schoolgaande kinderen, voor wie je een schoolreisje organiseert, hebben we bij MergelRijk een speciaal schoolarrangement samengesteld. We vragen je dit arrangement van tevoren te reserveren. Het schoolarrangement is al te boeken voor groepen vanaf 20 personen. Heeft u met uw school nog speciale wensen, dan zullen wij daar zoveel mogelijk rekening mee proberen te houden. Wil je alvast een idee krijgen van de mogelijkheden voor groepen scholieren? Bel ons dan – geheel vrijblijvend – via telefoonnummer: +31(0)43-6013186 of bekijk hier alle informatie.

Je kunt er ook voor kiezen een combinatiearrangement voor scholieren te reserveren, genaamd ‘MergelRijk en de Steenkolenmijn’. Met dit arrangement krijgen scholieren eerst een rondleiding door de Steenkolenmijn en daarna gaan ze MergelRijk bezoeken (de twee attracties liggen naast elkaar). Eenmaal in MergelRijk krijgen ze een leuke speurtocht in groepjes te doen en kunnen ze deelnemen aan de snuffelworkshop. Tijdens de snuffelworkshop maken scholieren kennis met mergelbeeldhouwen en leren ze een souvenir uit een blokje mergel te maken. Dit souvenir mogen ze na afloop van de snuffelworkshop natuurlijk mee naar huis nemen. Scholieren en begeleiders mogen een eigen lunchpakketje meenemen, dat ze in ons MergelCafé op hun gemak kunnen opeten, als daarbij tegen betaling van € 2,50 per persoon een consumptie wordt genuttigd. Bent je benieuwd naar de tarieven? De tarieven bekijkt u op deze pagina. Het lijkt je een leuk idee om deze twee attracties in Valkenburg te komen bezoeken, maar je hebt nog wel een aantal vragen? Bel ons dan via telefoonnummer: +31 (0)43 – 6013186 of stuur een e-mail naar: [email protected]. Wij beantwoorden ze met alle plezier en horen graag van je.

Mergelworkshop voor kinderen

MergelRijk voor collega’s
Behalve groepen scholieren, kunnen ook groepen collega’s in MergelRijk terecht. Deze groepen kunnen onder meer deelnemen aan één van onze mergelworkshops. Tijdens bijvoorbeeld de workshop TEAM gaat elke collega zelfstandig aan de slag, maar uiteindelijk wordt er gewerkt aan één groter gezamenlijk mergelproject. Tijdens deze workshop staat samenwerking voorop en we weten bijna zeker dat het uitvoeren van dit project de band tussen collega’s zal verbeteren en/of verder zal versterken. Het uiteindelijke programma stellen we altijd in overleg met je samen en bijna niets is ons te gek. Mergelworkshop TEAM wordt georganiseerd in ons grottenatelier. Om deel te kunnen nemen aan de TEAM-workshop dien je met minimaal 10 personen te zijn. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur. Op de pagina mergelworkshops bekijk je nog meer informatie over onze mergelworkshops en de bijbehorende tarieven.

Voorafgaand aan of na de workshop kun je genieten van een overheerlijk kopje koffie met een echte Limburgse vlaai of van een uitgebreid lunch- of dinerbuffet in het grotcafé.

Graag tot ziens in MergelRijk!

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.