De familiewandeling met een twist!

grotten valkenburg

Wandel je rijk!

MergelRijk weet niet alleen ondergronds goed de geschiedenis te vertellen, ook bovengronds gaat wandel je langs de belangrijkste mergel bezienswaardigheden. Je hebt de keuze uit 3 mooie wandelroutes die je los van elkaar of als een geheel samen kunt wandelen. De lengte van de route is voor elke familie geschikt!

De wandeling start ondergronds bij MergelRijk. Aan de kassa ontvang je het toegangsbewijs en de wandelgids. Ondergronds ontdek je de rijke geschiedenis van mergel. Middels miniaturen, mergel- en zandsculpturen worden alle verteld over de mergel en grotten. Hier zie je blokbrekers aan het werk. Loop langs een ondergrondse champignonkwekerij en ontdek een schuilkapel tijdens de Franse Revolutie in 1789. Als ook het levensgroot beeld van ‘De Nachtwacht’ van maar liefst acht kubieke meter mergel!

Na het bezoek aan de grot, kun je indien gewenst een tussenstop maken voor een hapje en een drankje in de brasserie, om daarna bovengronds de route te vervolgen door de prachtige Limburgse natuur. Het wandelboekje wijst je de weg en vertelt je veel wetenswaardigheden over de hoogtepunten die je op de route tegenkomt. Vergeet tijdens het wandelen niet af en toe ook even stil te staan en te genieten van het mooie landschap of een plekje te zoeken op één van de vele terrasjes die je onderweg tegenkomt in het historische centrum van Valkenburg.

Dit programma is middag-vullend en kun je combineren met een drankje tussendoor op één van de vele gezellige terrasjes in Valkenburg. Je kunt met de hele familie wandelen, maar ook met z’n tweeën is gezellig! De wandeling is het hele jaar door te reserveren. De kosten bedragen voor volwassenen € 14,50 euro en kinderen € 11,50. Een extra wandelgids kost € 1,-. Parkeer je auto voor een dagtarief tegenover de ingang van MergelRijk.