Valkenburg voor groepen

In april 2014 openden de deuren van een gloednieuwe attractie in Valkenburg: die van MergelRijk. Bij MergelRijk komen alle facetten van mergel en de mergelgrotten aan bod. De attractie is prima alleen of met een gezin te bezoeken, maar ook voor zij die op zoek zijn naar activiteiten in Valkenburg voor groepen. Hieronder lees je meer over MergelRijk’s mogelijkheden voor groepen.

Organiseer je een activiteit in Valkenburg voor groepen, dan kun je om te beginnen in de Jan Kruysen Portrettengalerij van MergelRijk gaan genieten van een unieke film. Deze film duurt iets meer dan een kwartier en gaat natuurlijk over mergel, mergelwinning en mergelgebouwen in Valkenburg. In portrettengalerij kun je overigens ook meteen de prachtigste schilderijen bewonderen, die er al hangen sinds 1924.

Unieke film
Alles bij elkaar zal een bezoek aan MergelRijk, inclusief het bekijken van deze film anderhalf uur in beslag nemen. Daarmee is het een leuke activiteit in Valkenburg voor groepen zoals bijvoorbeeld voor schoolklassen. Ook is het wellicht interessant om te weten dat MergelRijk een speciaal schooltarief hanteert. Je betaalt voor een schoolgroep van minimaal 20 leerlingen en begeleiders slechts € 6,00 p.p. (basisschool) of € 6,50 p.p. (middelbare school) per persoon. Dit is de prijs voor het entreekaartje en de grottenspeurtocht. Wij vragen wel om minimaal 1 begeleider per 10 kinderen. Voor middelbare scholen verzorgen wij altijd een begeleide rondleiding, tegen een kleine meerprijs voor de gids.

Combinatieprogramma’s
Voor groepen volwassen vanaf 20 personen is het mogelijk om deel te nemen aan één van onze combinatieprogramma’s, bijvoorbeeld dat met de Steenkolenmijn. Bij deelname aan zulke programma’s zal het je aan niets ontbreken en ook de prijs die je betaalt om deel te kunnen nemen, zal je 100% meevallen. Onze collega’s op de afdeling Reserveringen kunnen je meer vertellen en zitten klaar om alle eventuele vragen te beantwoorden. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer: +31 (0)43-6013 186.

Arrangementen inclusief MergelWorkshops voor groepen 
Voor groepen volwassen vanaf 10 personen is het mogelijk om een altijd voordelig geprijsd arrangement te boeken. Bij een aantal arrangementen is de deelname aan een MergelWorkshop inbegrepen. MergelWorkshops zijn er voor ieder budget en voor zowel beginnende al gevorderde mergelkunstenaars. Ook zijn er kortdurende workshops te boeken of workshops die langer duren. Bij de MergelWorkshops zijn verder upgrades mogelijk naar andere workshops, zoals die met 3D of die met wijnkoelers.

Voor kinderen is het bovendien mogelijk hun kinderfeestje bij MergelRijk te houden. Dit feestje bestaat niet alleen uit een MergelWorkshop, maar ook uit een heuse speurtocht door heel MergelRijk en een Kidsdiner met frietjes, een snack, een drankje en een ijsje. Gedurende de workshop maken alle deelnemers iets leuks van een klein blokje mergel. Het resultaat mogen ze mee naar huis nemen. De groep mag zo groot of zo klein zijn als je wilt. De enige twee voorwaarden die wij stellen is dat je tijdig reserveert en als ouders, verzorgers of begeleiders de kinderen tijdens de speurtocht zelf begeleidt. Daar staat voor je tegenover dat je dezelfde prijs betaalt als de kinderen en dat alles verder volledig verzorgd zal zijn. Wat wil je nog meer?

Neem contact op met MergelRijk voor het maken van een reservering voor je groep in Valkenburg.