Uitjes Limburg: Ontdek de spectaculaire grotten in Valkenburg

Staat er een weekendje Limburg op de planning, maar weet je nog niet hoe en wat? Wij vertellen je alles over het leukste uitje van Limburg. Limburg kent vele grotten die je kunt bezoeken. In een van deze grotten bevindt zich de familie-attractie MergelRijk. Hier kun je miniatuurbeelden bekijken, zoals kastelen of de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn. Door middel van interactieve schermen kom je meer te weten over de grotten in Limburg. Tevens kun je bij MergelRijk leren over vleermuizen, de geschiedenis van Limburg of het kweken van grotchampignons, en kinderen krijgen de mogelijkheid om mee te doen aan een speurtocht. Kortom, ben je op zoek naar leerzame uitjes in Limburg, dan is MergelRijk het juiste adres.

Grotchampignons

Uitjes Limburg: MergelRijk in de Valkenburgse Grotten

De Valkenburgse grotten zijn ontstaan doordat blokbrekers mergel wonnen voor de bouw van woningen en gebouwen in de omgeving van Limburg, zoals het treinstation van Valkenburg. De grotten zijn dus niet natuurlijk ontstaan, maar ze zijn gecreƫerd. MergelRijk Valkenburg is een van de mooiste grotten die Limburg kent. Je kunt deelnemen aan mergelworkshops, waarbij je van een blokje mergel een eigen kunstwerk kunt maken. Uiteraard mag je jouw werk mee naar huis nemen. MergelRijk is dus het leerzame en gezellige uitje in Limburg voor de hele familie.

Sneeuw in MergelRIjk

Uitjes Limburg: Voor iedereen wat wils

MergelRijk in Valkenburg is ook geschikt voor groepsuitjes, zoals bedrijfsuitjes, kinderfeestjes, bruiloften en vrijgezellenfeesten. Groepen vanaf 10 personen kunnen reserveren voor lunch, diner of een BBQ op ons terras, maak zo jouw bezoek aan MergelRijk compleet. Wist je dat MergelRijk tevens over de enige ondergrondse feest- en trouwzaal van Nederland beschikt? MergelRijk Valkenburg is een geschikt uitje voor elk seizoen. Met kerst is de sfeer echter onbeschrijfelijk. Vele mensen gingen je al voor, dus bezoek Mergelrijk in Valkenburg en geniet van al het moois dat Limburg te bieden heeft.

nl