Een schoolreisje naar Zuid-Limburg plannen? Kies voor Valkenburg!

Bent je bezig om een schoolreisje naar Zuid-Limburg te organiseren? Dan is het zeker geen slecht idee om eens een keer voor Valkenburg te kiezen. In Valkenburg is onder meer de attractie MergelRijk te vinden. Zoals de naam al doet vermoeden kunnen de leerlingen daar terecht om alles te weten te komen over mergel en de mergelgrotten. MergelRijk bezoeken is leuk voor bassischoolleerlingen van 6 jaar tot 12 jaar, voor oudere kinderen van 12 tot 18 jaar die op de middelbare school zitten, maar zeker ook voor hun leraren en/of andere begeleiders.

Hoe kan een dagje MergelRijk eruit zien?

Een schoolreisje organiseren naar het Zuid-Limburgse Valkenburg betekent dat je met je leerlingen in één van de mooiste mergelgrotten alles gaat ontdekken over mergel en de grotten. Je wandelt langs de meest schitterende mergelkunstwerken die de verhalen van mergel en grotten vertellen, maar er zijn ook verschillende fraai geproduceerde korte filmpjes te zien die op weer een heel andere manier meer vertellen over mergel.

Kinderfeest in MergelRijk
Mergelworkshop voor kinderen

MergelRijk zou MergelRijk echter niet zijn als uw leerlingen er niet ook terecht konden om iets met mergel te gaan doen. Kijken en luisteren naar interessante verhalen en grappige feitjes over mergel is namelijk wel leuk, maar mergel mogen aanraken en bewerken is natuurlijk nóg leuker. In MergelRijks eigen grottenatelier kunnen je leerlingen daarom, op eigen gelegenheid, tijdens een snuffelworkshop een mooi souvenirtje uit een mergelblokje leren maken. Deze bijzondere ervaring mogen de leerlingen bij een bezoek aan het Zuid-Limburgse Valkenburg eigenlijk echt niet missen!

Welke prijskaartje hangt er aan een dagje MergelRijk?


Het tarief dat wij voor scholen hanteren is lager dan het reguliere tarief: je betaalt namelijk slechts € 7,50 per leerling/scholier. Voor leraren en/of andere begeleiders is de entree gratis. Voor middelbare scholieren verzorgen wij altijd een rondleiding met een gids (maximaal 25 leerlingen per gids, tegen een meerprijs van € 55.– per gids). Wanneer de leerlingen hun eigen lunchpakketjes hebben meegenomen, kan hiervan gesmuld worden in onze brasserie. Tegen betaling van € 2,50 per persoon zorgen wij dan voor een consumptie.

kinderfeestje in MergelRijk
Kinderfeestje in Mergelrijk

Wat als er nog wensen of vragen zijn?


We kunnen heel goed begrijpen dat je voor de specifieke groep leerlingen misschien nog speciale wensen heeft. Het is voor ons dan ook geen probleem om daarmee rekening te houden. Wij denken graag met je mee. Verder is het, zeker wanneer je en de leerlingen een eindje moeten reizen voordat ze in het Zuid-Limburgse Valkenburg zijn, van belang dat er vooraf geen onduidelijkheden meer zijn. Neem daarom voor het doorgeven van je eventuele wensen of bij vragen altijd even van tevoren contact op met één van onze medewerkers. Bel hiervoor: +31(0)43-6013186 of stuur een e-mail naar: [email protected].

Nog een laatste tip: koop een combiticket


Gezien het feit dat MergelRijk direct naast de Steenkolenmijn ligt, bieden we ook de mogelijkheid om voor een schoolreisje naar het Zuid-Limburgse Valkenburg een combiticket te kopen en zo het MergelRijk-Steenkolenmijn arrangement te reserveren. Dit arrangement – voor basisschoolleerlingen € 13,00 p.p. / middelbare scholieren € 14,00 p.p. (excl. meerprijs gids) – bestaat uit een rondleiding door de Steenkolenmijn, een bezoek aan MergelRijk, een leuke, leerzame speurtocht die de leerlingen in groepjes van 5 of meer kunnen uitvoeren en een snuffelworkshop in MergelRijks grottenatelier.

MergelRijk is ook leuk in combinatie met het Sprookjesbos. Om bij het Sprookjes te komen kun je de bus nemen, maar het is ook heel eenvoudig om er met de leerlingen naartoe te wandelen. Het Sprookjesbos is een plek waar fantasie en werkelijkheid door elkaar lopen, waar de leerlingen kunnen genieten van een groot aantal tijdloze sprookjes, waar ze de avonturen van Doeps de draak kunnen beleven, kunnen zwieren en zwaaien in de draaimolen of hopper de hop over de balanceerdraak kunnen lopen en springen. Tickets voor het sprookjesbos dien je los bij het Sprookjesbos te kopen.

Tot slot kunnen wij MergelRijk in combinatie met de Valkenier ook aanraden! Dit supergezellige pretpark is het oudste familiepark van Nederland en het voordeligste pretpark van heel Europa. Dankzij de ruim 25 attracties die zowel buiten als binnen staan valt een bezoek aan de Valkenier nooit tegen, ook niet als het op de dag van het schoolreisje regent of plotseling gaat regenen. Tickets voor de Valkenier dien je los bij de Valkenier te kopen.

Heb je nog een paar vragen en/of enkele speciale wensen? Neem gerust contact op!

nl