Praktische info

Temperatuur

In MergelRijk en in het grottenatelier is het ongeveer 12-14 graden Celcius. De Brasserie is wel aangenaam verwarmd.

Kledingadvies

Kleed je naar de temperatuur en wij raden u af om schoeisel met dunne hoge hakken te dragen. Dat is niet praktisch in de grot.

Kinderwagens

MergelRijk is goed te bezoeken met een kinderwagen of buggy. De toiletten en het fossielenmuseum zijn enkel met een trap bereikbaar.

Honden

Honden zijn toegestaan in MergelRijk, mits aangelijnd. Behalve van 1 november tot half januari; dan zijn honden niet toegestaan.

Eten en drinken

Het is in de hele grot niet toegestaan eigen meegebracht eten en drinken te nuttigen.

Betaalwijze

Je kunt bij ons contant, per pin of creditcard betalen aan de kassa. Betalen met cheques, chipknip of buitenlandse valuta is niet mogelijk.

Foto en film

Foto’s maken voor privégebruik is toegestaan. Het is ten strengste verboden om in MergelRijk te filmen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.  (Semi-)professionele fotografie en publicatie van foto’s voor professionele of commerciële doeleinden is niet toegestaan, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Rolstoelen, scootmobielen en rollators

MergelRijk is gedeeltelijk ook te bezoeken met een rolstoel, scootmobiel of rollator. Vanwege de mergelvloer is echter niet iedere rolstoel hiervoor geschikt. De vloer is niet overal egaal, het is immers in een grot. De toiletten en het fossielenmuseum  zijn enkel per trap bereikbaar. Er is geen invalidentoilet aanwezig.