Mergelworkshops

Mergelworkshops (va 10p)

Onze workshops zijn al mogelijk voor groepen vanaf 10 personen. Laat je creativiteit zien en doe mee met een mergelworkshop in het grottenatelier. Het grottenatelier ligt middenin de grot van MergelRijk. Kijken, luisteren, proeven en doen zijn de hoofdingrediënten voor een gezellige en creatieve workshop!

Alle mergelworkshops starten met een korte rondleiding door de mergelgrotten. Hierna ga je zelf aan de slag. Eerst zal een professioneel beeldhouwer laten zien hoe je een mergelblok bewerkt. Ga de uitdaging aan en ontwerp je eigen mergelbeeld. Als afsluiter van de workshop laten we je genieten van een kleine proeverij van grottenham en verfrissend Daelhemergroeve bier. Tevens kun je gratis de grot van MergelRijk nog verder ontdekken. Alle mergelcreaties die gemaakt worden, mogen na afloop mee naar huis genomen worden.

We bieden 3 varianten aan, voor ieders budget en tijd. Zie hieronder voor de keuzes:

Programma Lite

Een instapprogramma inclusief introductie, film, uitleg en deelname aan de workshop. Aan de hand van enkele voorbeelden gaat iedereen zelf aan de slag om een 2D sculptuur te creëren. Als basis gebruiken we mergelblokjes van circa 15x15x10 cm. Als afsluiter van de workshop laten we je genieten van een kleine proeverij van grottenham en verfrissend Daelhemergroeve bier. Een gezellige middag waar je ware creativiteit naar boven komt! Duur incl. rondleiding en proeverij is 1 uur en 45 minuten. Prijs € 34,50 p.p.

Programma Basic

Over het algemeen is dit programma gelijk aan de Lite versie, maar toch zijn er verschillen. En met een reden! Je ontvangt een groter mergelblok waar je een 3D sculptuur van kunt creëren. Daarnaast gunnen wij je meer tijd voor je eigen mergelkunstwerk. De creatieve geest zegt aan het einde van de workshop geen ‘nee’ tegen een kleine proeverij van grottenham en ons eigen Daelhemergroeve bier. Een leuke en gezellige workshop waarbij je na afloop verbaasd bent over je eigen creativiteit! Duur incl. rondleiding en proeverij is 2 uur en 15 minuten. Prijs € 42,50 p.p.

Programma Pro

De naam voor het Pro programma zegt het al. Voor de creatievelingen onder ons, die de lat net iets hoger voor zichzelf durven te leggen. Wij adviseren je om vooraf informatie op te vragen, zodat je je goed kunt voorbereiden op deze creatieve workshop. Het programma is gelijk aan Basic variant. Wij gunnen je meer tijd en daarnaast staan er grotere mergelblokken in diverse afmetingen voor je klaar. De professionele beeldhouwer kijkt met een kritisch oog mee en laat je diverse bewerkingstechnieken voor de mergelblokken zien. Deze pas je hierna zelf in de praktijk toe. Een leuke en gezellige workshop waar je ware creatieve geest op de proef gesteld wordt! Duur incl. rondleiding en proeverij is 2 uur en 45 minuten. Prijs € 49,50 p.p.

Programma Wijnkoeler

Wijnliefhebbers opgelet! De naam zegt het al, maak nu je eigen wijnkoeler! Mergel is een gesteente wat een koelende werking heeft en is daarom ideaal om tijdens een zomerse avond je favoriete wijn in koud te houden. Natuurlijk is dit ook een erg creatief cadeau om aan iemand te schenken. Het programma is gelijk aan het Pro programma. Wij rekenen een meerprijs voor het zagen van het mergelblok. We voorzien het mergelblok van een gat zodat de wijnfles erin past. Na afloop kun je gratis de grot van MergelRijk nog verder ontdekken. Let op: deze workshop is exclusief kleine proeverij. Duur incl. rondleiding is 2 uur en 45 minuten. Prijs € 50,- p.p.

Programma Team

Het thema en de afmeting van de mergelblokken worden vooraf in overleg samen met je bepaald. Je kunt ervoor kiezen met de hele groep aan een opdracht te werken of de groep op te splitsen in subgroepen. Bij de tweede optie voegen we nog een spannend wedstrijdelement eraan toe. De subgroepen gaan samen aan de slag met een mergelblok. Samenwerken zal de sleutel tot succes zijn. Het team die het best presteert, is de winnaar! Na de workshop laten we je genieten van een kleine proeverij van grottenham en verfrissend Daelhemergroeve bier. Dit programma is uitermate geschikt voor bedrijven, families, personeelsuitjes en verenigingen, die aan teambuilding willen werken. Duur incl. rondleiding en proeverij is 3 uur. Prijs v.a. € 50,- p.p.

Praktische informatie

Duur van de workshop:
De genoemde tijdsduur van een workshop is inclusief rondleiding en proeverij.

Kledingadvies:
In het grottenatelier van MergelRijk is de temperatuur circa 15 graden Celsius. Dit is fris, niet koud. Kleed je daarom lekker aan, maar er is geen winterse kleding nodig. Schoeisel zoals een smalle hoge hak is niet praktisch in het grottenatelier. Wij zorgen verder voor een schort dat je mag dragen tijdens de mergelworkshop, zodat je niet vies wordt.

Parkeren:
Tegenover MergelRijk kun je betaald parkeren.

Workshop Lite

Workshop
Lite
Tijdsduur
‎‎‎‎‎‏‏‎ ‎1u 45 min
Formaat Mergelblok
‎‎‎‎‎‏‏‎ ‎15x15x10 cm
Prijs per persoon
‎‎‎‎‎‏‏‎ ‎€ 35,-

Workshop Basic

Workshop
Basic
Tijdsduur
‏‏‎ ‎2u 15min
Formaat Mergelblok
‏‏‎ ‎Divers
Prijs per persoon
‏‏‎ ‎€ 40,-

Workshop Pro

Workshop
Pro
Tijdsduur
‏‏‎ ‎2u 45 min
Formaat Mergelblok
‏‏‎ ‎Divers
Prijs per persoon
‏‏‎ ‎€ 45,-

Workshop Team

Workshop
Team
Tijdsduur
‏‏‎ ‎3u
Formaat Mergelblok
‏‏‎ ‎In overleg
Prijs per persoon
‏‏‎ ‎v.a. € 50,-

Workshop Wijnkoeler maken

Workshop
Wijnkoeler maken
Tijdsduur
‏‏‎ ‎2u 45 min
Formaat Mergelblok
‏‏‎ ‎20x15x15 cm
Prijs per persoon
‏‏‎ ‎€ 50,-