MergelCafé

MergelCafé

Het MergelCafé is momenteel gesloten.

Exclusief voor groepen: Proef & ervaar

Het MergelCafé is gevestigd in onze eeuwenoude mergelgroeve die maar liefst 300 jaar geleden is ontstaan en is tevens het enige ondergrondse café in Valkenburg. In ons MergelCafé kun je genieten van een heerlijke lunch of een drankje in combinatie met een bourgondische borrelplank. Het café beschikt over een open keuken en biedt gasten een kijkje achter de schermen terwijl er ondergronds wordt genoten. Zo proef je de échte ondergrondse sfeer en waan je je in 1655, de tijd dat de blokbrekers hard aan het werk waren.

Je kunt in ons MergelCafé ook terecht voor diverse feesten, partijen én intieme trouwerijen waarbij je wordt voorzien van een unieke en historische ambiance in combinatie met moderen faciliteiten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

brasserie workshop

Exclusief voor groepen: Proef & ervaar

De brasserie van Daelhemergroeve is de enige ondergrondse brasserie van Valkenburg. Een sfeervolle locatie om samen met jouw gezelschap voor of na een geplande activiteit rustig te genieten. Je bent welkom voor een lunch, borrel, brunch, diner, bbq of spetterende feestavond!

De brasserie is exclusief geopend voor groepen vanaf tien personen. Onze chef-kok gebruikt de open keuken om de lekkerste culinaire gerechten te bereiden. Groenten en fruit komen voor het merendeel rechtstreeks uit ‘De Moostuin’. Andere producten zoals bijzondere kazen en hammen, maar ook biologische sappen, bieren en wijnen worden met zorg geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en smaak. Natuurlijk wordt er bij ieder gezelschap rekening gehouden met speciale dieetwensen of allergieën. Vergeet dit niet direct bij reservering door te geven. Wij zorgen voor een vervangend menu zodat iedereen tijdens deze mooie dag volop kan genieten!

De perfecte afsluiter!

Het MergelCafé is de ideale locatie voor een geslaagd en avontuurlijk kinderfeestje! Kinderen gaan samen op expeditie in MergelRijk en sluiten vervolgens het avontuur af met een feestelijke maaltijd in het café, waar ze nog druk kunnen napraten over hun geslaagde dag in de mergelgrot.