Leer mergel te bewerken in het grottenatelier van MergelRijk

In MergelRijk kun je niet alleen terecht wanneer je alles te weten wilt komen over het ontstaan en de geschiedenis van mergel, je kunt er ook mergel leren bewerken. Hiervoor heeft MergelRijk een eigen grottenatelier waar u leert mergel te bewerken. Tijdens één van de vele workshops waaruit je kunt kiezen krijgt je van een echte, professionele mergelbeeldhouwer eerst uitleg over mergel en vervolgens vertelt deze je hoe gemakkelijk mergel zich laat bewerken. Daarna kun je met een eigen mergelblokje aan de slag. De creatie die ontstaat, mag je na afloop van de workshop uiteraard mee naar huis nemen. Je sluit af met een klein proeverijtje.

Wie kunnen MergelRijks mergelworkshops boeken?

De mergelworkshops van MergelRijk zijn geschikt voor iedereen vanaf circa 18 jaar. Je kunt met uw collega’s mergel komen leren bewerken, met je familieleden of met de leden van uw sportvereniging. Het is zelfs mogelijk een workshop op maat te reserveren. Neem gerust contact op als u hier meer over wilt weten.

Mergelworkshop
Mergelworkshop
Mergelworkshop

Welke workshops zijn er zoal?

MergelRijk biedt de keuze uit de volgende mergelworkshops (te boeken voor groepen, bestaande uit minimaal 10 personen):

    1. Mergelworkshop LITE. De LITE-workshop is bedoeld voor mensen met een kleine portemonnee of beperkte tijd. Tijdens deze workshop krijgt je van ons een mergelblok van ongeveer 15 bij 10 bij 8 cm. Je leert vervolgens dit blok zo te bewerken dat er een mooi kunstwerkje ontstaat.
    2. Mergelworkshop BASIC. De BASIC-workshop is de populairste workshop die we aanbieden. Tijdens deze workshop krijg je van ons een mergelblok van ongeveer 20 bij 15 bij 8 cm, een mergelblok dat je leert bewerken tot iets moois.
    3. Mergelworkshop PRO. De PRO-workshop gaat een stap verder dan de BASIC-workshop. Tijdens deze workshop krijg je van ons een mergelblok van ongeveer 30 bij 15 bij 8 cm. Dit blok leer je vervolgens om te toveren tot een fraaie creatie.

Groepen die bestaan uit minder dan 10 personen die graag mergel willen leren bewerken kunnen een gewoon bezoek brengen aan MergelRijk. Daarbij zit altijd een ‘doe het zelf’ workshop inbegrepen. Dat is echter zonder begeleiding en met een klein blokje mergel, maar is de enige mogelijkheid om mergel te bewerken als je met minder dan 10 personen bent. En ook dat is super leuk!

Meer informatie over de workshops waarin je leert mergel te bewerken en de bijbehorende tarieven lees je op deze pagina.

Mergelworkshop
Mergel workshop
Grottenham
Grottenbier en grottenham

Dan nog wat praktische verzoekjes…

Iedere workshop dient van tevoren gereserveerd te worden. We verzoeken je verder op de dag zelf 15 minuten voor aanvang van de door je geboekte workshop aanwezig te zijn. Je kunt je melden aan de kassa van MergelRijk. Zorg ervoor dat je warm gekleed bent en dat u de juiste schoenen draagt. Je gaat mergel leren bewerken in een echte grot. In een echte grot is het meestal niet warmer dan 15 graden Celsius en is het moeilijk staan en lopen op smalle, hoge hakken.

Tot ziens in MergelRijk!

nl