Een kinderfeestje in Zuid-Limburg is absoluut de moeite waard

Mergelworkshop voor kinderen

Heb je er al eens aan gedacht om voor het kinderfeestje van je zoon of dochter ook eens naar Zuid-Limburg af te reizen? Als je in Zuid-Limburg woont, dan is dit natuurlijk al helemaal een goed idee. In het Valkenburgse MergelRijk kun je bijna dagelijks tijdens openingstijden een leuke activiteit doen voor een kinderfeestje in Zuid-Limburg dat het leukste is voor kinderen van 5 t/m 8 jaar. We kunnen jou en de jarige job of jet nu al garanderen dat dit kinderfeestje in Zuid-Limburg bij MergelRijk origineel, uitdagend, spannend, indrukwekkend en leerzaam tegelijk zal zijn. Iedereen wil toch op een leuke manier alles over mergel te weten komen? En wat als de jarige en zijn of haar gasten er ook nog mee mogen werken?

Wat staat uw feestvarken zoal te wachten?

Van jou besluit om met het feestvarken en zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes naar Zuid-Limburg te komen zul je geen spijt krijgen, want tegen betaling van slechts het reguliere entreeticket, kunnen jullie deelnemen aan een reuzeleuke en verrassende grottentocht.

Voor de kids is een leuke speurtocht door MergelRijk uitgezet, waarbij ze aan de hand van het beantwoorden van vragen door de groeve lopen. Vervolgens kunnen ze deelnemen aan een mini-mergelworkshop, waarbij ze iets moois of grappigs maken van een blokje mergel. Uiteraard mag het eindresultaat (hun eigen mergelcreatie) na afloop van de workshop mee naar huis worden genomen.

Kinderfeestje in Mergelrijk
Kinderfeestje in mergelrijk

Na de mini-mergelworkshop wordt de route vervolgt en kom je in het DinoRijk. Een super leuke tocht omgeven door allerlei grote dino’s. In een filmnis midden in het DinoRijk wordt een mooie film vertoond van de enige echte Zandtovenaar, bekend van o.a. Efteling TV. Heel herkenbaar voor de kids en mooi om te zien hoe hij met mergelstof het verhaal over grotten tekent en vertelt.

En last but not least is een bezoek aan de Thomas Diddengroeve nog erg leuk. Hier trotseren jullie een donkere mergelgang, waar iedereen zijn of haar naam mag schrijven in de mergelgrot. Hoe leuk is dat!

Na deze beleving gaat de speurtocht nog even door op weg naar de uitgang en zit het uitje er na 1,5 tot 2 uur weer op.

Overige handige weetjes

Op de dag dat het kinderfeestje gepland staat, mag de jarige zoveel gasten mee naar Zuid-Limburg nemen als hij of zij wil.

Voor het kinderfeestje kunnen gewone toegangstickets worden besteld via onderstaande button.

Kinderfeest in MergelRijk

Parkeren voor de deur om geen minuut te hoeven missen

Het kinderfeestje voor je zoon of dochter is tijdig gereserveerd en vandaag is het dé dag waarop jouw zoon of dochter een paar uur in het middelpunt van de belangstelling mag staan: tijdens zijn of haar kinderfeestje bij MergelRijk. Wat zou het dan jammer zijn als je, eenmaal in het Zuid-Limburgse Valkenburg aangekomen, te lang zou moeten zoeken naar een parkeerplaats en daardoor misschien wel te laat komt. Bij MergelRijk willen we dit voorkomen door alvast te laten weten dat er tegenover onze attractie een ruime parkeerplaats te vinden is. Hier kun je je auto tegen een voordelig dagtarief voor onbepaalde duur parkeren. Voor een juiste navigatie naar de parkeerplaats tegenover MergelRijk dien je het volgende adres in uw systeem in te voeren: Daalhemerweg 144, Valkenburg. MergelRijk zelf ligt direct naast de Steenkolenmijn, en deelt haar ingang met de Daelhemergroeve.

Graag tot ziens in MergelRijk!