Grotten in Limburg? Breng een bezoek aan MergelRijk

Wil je weten wat de leukste grotten zijn? Dan ben je hier op het juiste adres. Er zijn in Nederland verschillende grotten. Veel daarvan bevinden zich in Limburg. Daar vind je onder andere de volgende mergelgrotten: Maastricht Underground, Steenkolenmijn Valkenburg, Cauberg Cavern (Gemeentegrot Maastricht) en De Fluweelengrot Valkenburg. Het zijn allemaal mergelgrotten die ontstaan zijn, doordat de mens mergel won en er bouwwerken van maakte. Een grot die je zeker niet mag vergeten te bezoeken is de grot MergelRijk in Valkenburg. Hier vind je niet alleen vele mooie mergelbeelden, maar ook miniaturen van mergel en voor een ieder is er wel wat te doen.

Een van de leukste grotten van Limburg: MergelRijk Valkenburg

MergelRijk Valkenburg is een van de leukste grotten die Limburg je te bieden heeft, met Dino’s, Miniaturen, Mergel- en Zandsculpturen. Kom alles te weten over de geschiedenis van mergel, mergelgrotten en de Limburgse geschiedenis in z’n algemeen. Kom te weten wat mergelgravers met het mergel in MergelRijk creëerden. Wist je dat veel bouwwerken in Valkenburg en omgeving gemaakt zijn van mergel? Kinderen kunnen ‘fossielen’ opgraven en ook zie je hoe grotchampions worden gekweekt. Tijdens je bezoek word je wat verteld over de tijd van Mosasaurussen, en kom je meer te weten over de geschiedenis van de mergelgrotten in z’n algemeen. Het hele jaar door is een bezoek aan MergelRijk meer dan de moeite waard. Daarnaast is rond kerst, MergelRijk, de mooiste kerstgrot van Valkenburg, volledig in kerstsfeer ondergedompeld.

brasserie workshop

De leukste grotten van Limburg, voor wie is MergelRijk geschikt? 

Een van de leukste grotten die Limburg rijk is, Mergelgrot MergelRijk Valkenburg, is zowel geschikt voor: schooluitjes, kinderfeestjes, bedrijfsfeestjes, bruiloften en andere feestelijke gelegenheden. Wij bieden voor scholen verschillende arrangementen aan. Zo zijn er ook mergelworkshops tijdens welke je leert om van een blokje mergel een stukje kunst te maken. Uiteraard onder leiding van een echte mergelbeeldhouwer. Na afloop ga je met een mooie souvenir naar huis. Er is tevens een Kijk & Doe Proef wandelarrangement, je ontvangt dan een wandelboekje bij de kassa en kunt drie verschillende wandelroutes in en rondom Valkenburg lopen. 

Wat kan men nog meer in de grotten van MergelRijk doen?

In een van de mooiste grotten van Limburg, MergelRijk, kun je ook bruiloften organiseren. MergelRijk beschikt over de enige ondergrondse trouwzaal van Nederland. Een unieke belevenis. Naast een trouwzaal is er ook een aparte feestzaal voor uw bruiloft of bedrijfsfeest. Deze zaal is geschikt van 25 tot 400 personen. Daarnaast ben je welkom in ons restaurant, De Daelhemergroeve, deze is 7 dagen in de week geopend voor lunch en van donderdag tot zondag voor het diner. Ook ben je hier welkom om een kopje koffie met een heerlijke vlaai te komen nuttigen.

Openingstijden

Bekijk op deze pagina onze openingstijden, hier vind je ook onze entreeprijzen. Neem  contact met ons op voor speciale arrangementen op maat.