Grotten in Limburg? Breng een bezoek aan MergelRijk

mergelgrotten valkenburg

Wil je weten wat de leukste grotten zijn? Dan ben je hier op het juiste adres. Er zijn in Nederland verschillende grotten. Veel daarvan bevinden zich in Limburg. Daar vind je onder andere de volgende mergelgrotten: Maastricht Underground, Steenkolenmijn Valkenburg, Cauberg Cavern (Gemeentegrot Maastricht) en De Fluweelengrot Valkenburg. Het zijn allemaal mergelgrotten die ontstaan zijn, doordat de mens mergel won en er bouwwerken van maakte. Een grot die je zeker niet mag vergeten te bezoeken is de grot MergelRijk in Valkenburg. Hier vind je niet alleen vele mooie mergelbeelden, maar ook miniaturen van mergel en voor een ieder is er wel wat te doen.

Een van de leukste grotten van Limburg: MergelRijk Valkenburg

Wandel op je eigen tempo door het eeuwenoude en unieke grottenstelsel in Valkenburg dat vele historische en educatieve verhalen waarborgt. MergelRijk neemt zijn bezoekers mee op een avontuurlijke reis, gevisualiseerd door miniaturen en mergel- en zandsculpturen. Op interactieve en creatieve wijze waarbij beleving centraal staat, deelt MergelRijk zijn verhalen over mergel, dinosaurussen en diverse andere educatieve thema’s omtrent de Limburgse historie. Één van de hoogtepunten is een levensgrote replica uit mergel van De Nachtwacht. Ga daarnaast op zoek naar de fossielen in de mergelgrot, bekijk de films van o.a. de zandtovenaar, test je kennis met de interactieve tablets én ga zelf aan de slag met mergel en maak gratis je eigen mergelsouvenir in het grottenatelier! Het hele jaar door is een bezoek aan MergelRijk meer dan de moeite waard. Daarnaast is rond kerst, MergelRijk, de mooiste kerstgrot van Valkenburg, volledig in kerstsfeer ondergedompeld.

brasserie workshop

De leukste grotten van Limburg, voor wie is MergelRijk geschikt? 

Een van de leukste grotten die Limburg rijk is, Mergelgrot MergelRijk Valkenburg, is zowel geschikt voor: schooluitjes, kinderfeestjes, bedrijfsfeestjes, bruiloften en andere feestelijke gelegenheden. Wij bieden voor scholen verschillende arrangementen aan. Zo zijn er ook mergelworkshops tijdens welke je leert om van een blokje mergel een stukje kunst te maken. Uiteraard onder leiding van een echte mergelbeeldhouwer. Na afloop ga je met een mooie souvenir naar huis.  

Wat kan men nog meer in de grotten van MergelRijk doen?

In een van de mooiste grotten van Limburg, MergelRijk, kun je ook bruiloften organiseren. MergelRijk beschikt over de enige ondergrondse trouwzaal van Nederland. Een unieke belevenis. Naast een trouwzaal is er ook een aparte feestzaal voor uw bruiloft of bedrijfsfeest. Deze zaal is geschikt van 25 tot 400 personen. Daarnaast ben je welkom in ons MergelCafé, De Daelhemergroeve, deze is geopend voor een kopje koffie met vlaai of een heerlijke lunch. Vanaf 10 personen kun je ook vooraf reserveren voor dinerbuffet. 

Openingstijden

Bekijk op deze pagina onze openingstijden, hier vind je ook onze entreeprijzen. Neem  contact met ons op voor speciale arrangementen op maat.

nl