Mountainbiken in de grotten van Valkenburg!

Ontdek Valkenburg ondergronds!

Enkel op reservering voor groepen vanaf 10 personen: Valkenburg biedt een rijke historie en is hierdoor ook echt een toeristische trekpleister. Bovengronds is er ontzettend veel te ontdekken, maar wij nemen je ook graag mee ondergronds. Ga mee onder leiding van een ervaren gids en leg samen een parcours af van 8 tot 10 kilometer door het 140 kilometer lange gangenstelsel. Tijdens het afleggen van het parcours bevind je je 40 meter onder de grond. Een hele ervaring op zich, want nergens anders in Nederland is dit mogelijk!

Om deel te nemen aan het grotbiken dien je een minimale lengte te hebben van 1.40 meter. Leeftijd of conditie spelen geen rol. Het parcours biedt voldoende ruimte om even te pauzeren.

Naast het reguliere parcours bieden we nog een ander grotbike parcours aan voor groepen vanaf 10 personen. Samen met de ervaren gids ontdek je ‘de sporen van de mergelgroeve’. Fiets door een reusachtig onderaards doolhof over de bodem van de oerzee! Hier is 70 miljoen jaar geleden het krijttijdperk ontstaan. Ook bezoek je de meest authentieke en exclusieve cultuurhistorische plekken in de grot. Zo ontdek je de mystieke ondergrondse schuilkapel uit de Franse revolutie en een museum waar je ziet hoe vroeger de mergel werd gewonnen.

Wilt je meer weten over mountainbiken door de grotten van Valkenburg voor jouw groep? Of ben je op zoek naar een programma geheel op maat? Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken, zodat wij jou en jouw groep binnenkort mogen ontvangen met een eigen programma!

Naast het reguliere parcours bieden we nog een ander grotbike parcours aan. Samen met de ervaren gids ontdekt u ‘de sporen van de mergelgroeve’. Fiets door een reusachtig onderaards doolhof over de bodem van de oerzee! Hier is 70 miljoen jaar geleden het krijttijdperk ontstaan. Ook bezoekt u de meest authentieke en exclusieve cultuurhistorische plekken in de grot. Zo ontdekt u de mystieke ondergrondse schuilkapel uit de Franse revolutie en een museum waar u ziet hoe vroeger de mergel werd gewonnen.

Wilt u meer weten over mountainbiken door de grotten van Valkenburg? Of bent u op zoek naar een programma geheel op maat? Neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken, zodat wij u binnenkort mogen ontvangen met een eigen programma!