Grot Valkenburg: bezoek de mooiste grot die Valkenburg te bieden heeft

Wil je meer weten over grot Valkenburg en wat de grotten van Valkenburg je te bieden hebben? Valkenburg staat bekend om haar toeristische attracties. Vele vooral oudere mensen, maar ook families, vrienden en kennissen komen hier voornamelijk voor een vakantie of weekendje weg. Wist je dat Valkenburg ook over schitterende mergelgrotten beschikt? Deze mergelgrotten zijn ontstaan doordat blokbrekers mergel wonnen, voor de bouw van gebouwen en huizen, waaronder het treinstation in Valkenburg. Hierdoor ontstonden ondergrondse gangen. Deze grotten zijn dus niet van nature ontstaan maar gecreëerd door mensenhanden.

Grot Valkenburg: Kom naar het veelzijdige MergelRijk

Grot Valkenburg MergelRijk is een van de grotten in Valkenburg. Het is een ware attractie in hartje Valkenburg. Van de Mergel overblijfselen zijn mooie creaties gemaakt, te denken valt aan o.a. ‘De Nachtwacht’. MergelRijk heeft tunnels met ieder zijn eigen naam. Iedere bezoeker krijgt een stukje mergel, waarmee je een mooie mergelcreatie kunt maken. Maar ook kun je levensgrote mergelbeelden bezichtigen. Je kunt zien hoe grotchampignons gekweekt worden en kinderen kunnen ‘fossielen’ zoeken. MergelRijk Valkenburg is de locatie om mergel, zandsculpturen en een miniatuur wereld te ontdekken.

MergelCafé en vertier in MergelRijk

In het ondergrondse MergelCafé kun je genieten van een kop koffie of een ander lekker drankje. Je hoeft je bij MergelRijk nooit te vervelen er is nog veel meer te doen. Bekijk rustig onze website voor meer informatie en de arrangementen.

Meer informatie over MergelRijk

Voor meer informatie over MergelRijk bekijk hier onze bezoekersinfo-pagina: tarieven en informatie-pagina. Wij zien je graag in MergelRijk.

nl