De beste attractie van Valkenburg? Dat is MergelRijk!

In een eerder artikel op deze website heb je al een aantal positieve reacties en goede beoordelingen over MergelRijk kunnen lezen. Inmiddels kunnen we je met enige trots melden dat MergelRijk de best beoordeelde attractie van heel Valkenburg is. Het feit dat we als de beste attractie van Valkenburg beoordeeld zijn, hebben we onder meer aan onze eerdere enthousiaste bezoekers te danken, maar ook aan nieuwe bezoekers als Jeroen en Chantal. Jeroen gaf onze attractie 5 uit 5 sterren en liet op TripAdvisor de volgende reactie achter: “Heel erg leuk om door een mijn heen te wandelen en dan allerlei kunststukjes te zien en verhalen te lezen. Absoluut een aanrader.” Chantal beloonde ons eveneens met 5 uit 5 sterren en ook uit haar reactie blijkt dat een bezoek aan onze attractie meer dan de moeite waard is. Ze schrijft namelijk: “Erg knap gemaakt, al die beelden uit mergel. Zeer indrukwekkend. Ook erg leuk voor de kinderen dat ze zelf hun eigen souvenir mochten maken uit een stuk mergel. Echte aanrader!” Je merkt het, naar Zuid-Limburg afreizen en bij MergelRijk een kijkje komen nemen is zeker geen slecht idee!

En als je daar dan toch bent…

Als je eenmaal in het mooie Valkenburg bent aangekomen om MergelRijk te bezoeken, is het misschien leuk dit te combineren met andere Zuid-Limburgse activiteiten of attracties. Je kan bijvoorbeeld na uw bezoek aan MergelRijk gaan grotbiken. (mogelijk voor groepen vanaf 10 personen) Iedereen die 1,40 meter of langer is, kan aan grotbiken deelnemen. Wat je precies gaat doen? Je gaat op een speciaal voor een tocht door de grotten aangepaste mountainbikes – grotbikes – een parcours van 8 tot 10 kilometer afleggen door het 70 kilometer lange gangenstelsel. Onder leiding van een ervaren gids ga je op zoek naar de mooiste plekjes van de grot, waar je niet alleen ‘live’ van kunt genieten, maar waarover de gids je ook wat meer zal vertellen. Je bent niet superfit? Geen nood: de gids zal het tempo aanpassen aan de wensen van de groep, zodat het voor iedereen een leuke en vooral conditioneel haalbare activiteit wordt.

Een attractie binnen een attractie

Wil je, nadat je het Zuid-Limburgse MergelRijk bent binnengestapt, deze attractie liever niet hoeven te verlaten, dan kun je deelnemen aan één van de workshops mergelbeeldhouwen. (mogelijk voor groepen vanaf 10 personen). Je zou dit kunnen beschouwen als een attractie binnen een attractie, want behalve dat je in MergelRijk alles te weten kunt komen over mergel, kun je tijdens onze workshops ook leren werken met mergel. Kies je ervoor aan een workshop deel te nemen, dan zul je worden begeleid door professionele mergelbeeldhouwers, die je op een leuke manier zullen proberen uit te dagen je creatieve grenzen en misschien ook wel de grenzen van je fantasie te verleggen en op die manier je eigen, unieke kunstwerk van mergel te creëren. Er zijn workshops te boeken voor zowel beginnende als gevorderde kunstenaars.
Neem voor meer informatie over de mogelijkheden rond grotbiken in combinatie met een bezoek aan MergelRijk of over onze mergelworkshops gerust contact op. We staan voor je klaar.