Coronamaatregelen

Om een veilig bezoek aan MergelRijk te kunnen waarborgen, hanteren wij strikte maatregelen:

Wil je MergelRijk bezoeken ten tijde van corona, dan dien je je strikt aan onderstaande regels te houden.

1. Er wordt een maximum aantal bezoekers tegelijk toegelaten in de grot. Om zeker te zijn van toegang kun je het beste je ticket vooraf bestellen in de ticketshop.

(Uitzondering: als je tickets hebt gewonnen of een voordeelbon hebt, dan kun je daarmee gewoon dagelijks aan de kassa terecht. Er is rekening mee gehouden dat hier altijd nog plek voor is)

2. Je kunt MergelRijk niet bezoeken met verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of als je koorts hebt.

3. Als je met meer dan 2 personen of meer dan 1 huishouden komt, dan dien je onderling 1,5 meter afstand te houden.

4. Het grottenatelier (zelf mergel bewerken) en de fossielengroeve zijn tijdelijk niet toegankelijk (sinds de nieuwe maatregelen van 29 september 2020).

5. Het is op dit moment niet mogelijk om MergelRijk met een rolstoel, rollator of kinderwagen te bezoeken, vanwege een éénrichtingsroute die enkel via trappen gaat. Bezoek met een kinderbuggy die je kunt tillen op de trap is geen probleem.

6. Je bent verplicht andere bezoekers altijd de ruimte geven en minimaal 1,5 meter afstand te houden.

7. Je dient met je gezin dicht bij elkaar blijven. Kinderen mogen tijdelijk niet “loslopen” in MergelRijk.

8. Instructies van medewerkers dienen direct te worden opgevolgd zonder enige vorm van discussie. De veiligheid van onze bezoekers en onze medewerkers staat voorop.

9. Wanneer je een bezoek brengt aan MergelRijk ga je akkoord met onze coronamaatregelen. Als je de regels niet naleeft, dien je de groeve zonder waarschuwing vooraf direct te verlaten.

Corona retourbeleid: als MergelRijk wegens coronamaatregelen moet sluiten, dan ontvang je de ticketprijs retour (exclusief reserveringskosten, deze behoren tot het eigen risico).