Bezoekersinformatie MergelRijk

Dit is MergelRijk

Een bijzondere grot in Valkenburg met onder andere veel historie, mergel- en zandsculpturen voor volwassenen en kinderen. Kinderen beleven het grote Dino avontuur, gaan op zoek naar fossielen en worden avonturiers tijdens de speurtocht. In MergelRijk wandel je in je eigen tempo door de sfeervol verlichte grot. Je ziet er diverse prachtige mergel- en zandsculpturen. Met behulp van films van o.a. de zandtovenaar, het fossiel– en mijnmuseum, interactieve tablets en een kinderspeurtocht, beleef je talloze interessante verhalen over mergel en grotten. Als een van de hoogtepunten mag je in het grottenatelier van een blokje mergel zelf je eigen souvenir maken!

Brasserie

Betreed de gezellige brasserie waar je kunt genieten van een drankje of lekkere lunch. Kortom, een unieke, ondergrondse beleving die nergens anders mogelijk is dan in een grot!

Entreeprijzen

  • Online prijs vanaf 18 jaar: € 13,25
  • Prijs aan de kassa vanaf 18 jaar: € 14,50
  • Online prijs kinderen 4 t/m 17 jaar: € 10,20
  • Prijs aan de kassa kinderen 4 t/m 17 jaar: € 11,50
  • Prijs ticket kinderen 0 t/m 3 jaar: € 0,00

De entree is inclusief het vormgeven van een eigen mergelsouvenir.

Gereserveerde groepen vanaf 20 personen: € 9,50 p.p.

Voor touroperators, scholen en kinderdagverblijven hanteren we speciale tarieven.

Entreeprijzen

  • Online prijs vanaf 18 jaar: € 12,50
  • Prijs aan de kassa vanaf 18 jaar: € 14,50
  • Online prijs kinderen 4 t/m 17 jaar: € 9,50 (incl. speurtochtboekje)
  • Prijs aan de kassa kinderen 4 t/m 17 jaar: € 11,50 (incl. speurtochtboekje)
  • Prijs ticket kinderen 0 t/m 3 jaar: € 0,00

De entree is inclusief het vormgeven van een eigen mergelsouvenir.

Gereserveerde groepen vanaf 20 personen: € 9,50 p.p.

Voor touroperators, scholen en kinderdagverblijven hanteren we speciale tarieven.

Openingstijden

Wij zijn dagelijks geopend van 11.00-17.00 uur. Buiten vakantie- en feestdagen zijn we op maandagen gesloten. Reserveer nu online uw ticket tot MergelRijk.

Ga op ondergrondse ontdekkingstocht en kom oog in oog te staan met de verborgen geheimen en de rijke geschiedenis van de sfeervol verlichte mergelgrot. Het enige wat je hoeft te doen is het volgen van de uitgezette route en je fantasie op zijn beloop te laten gaan. Een bezoekje aan onze ondergrondse wereld duurt gemiddeld 60 tot 90 minuten en is met of zonder gids of begeleiding te bezichtigen.

Praktische informatie

Parkeren

Tegenover MergelRijk (op de parkeerplaats van de Steenkolenmijn) kun je tegen dagtarief de hele dag voordelig parkeren.

Gebruik dit navigatie adres naar de parkeerplaats: Daalhemerweg 144, Valkenburg.

Leeftijd

MergelRijk is een grot voor volwassenen én voor kinderen. Kinderen ontvangen een boekje met een speurtocht waarmee ze MergelRijk op hun eigen manier kunnen ontdekken. De speurtocht is ook leuk om samen met papa en mama te doen.

MergelRijk is de leukste grot van Valkenburg voor jong én oud!

Temperatuur en kleding

In MergelRijk is het ongeveer 14 graden celsius. Wij adviseren om je te kleden naar de temperatuur en makkelijk schoeisel te dragen.

De brasserie is verwarmd middels vloerverwarming.

Kinderwagens

MergelRijk is ook goed te bezoeken met een kinderwagen of buggy. Een klein deel (en de toiletten) is echter enkel via een trap toegankelijk. Wanneer je dit deel wilt bezoeken dan zou je de buggy of kinderwagen even bij de hand kunnen pakken. Dat wordt door de meeste bezoekers gedaan.

Begeleiding en bezoekduur

MergelRijk is een sfeervol verlichte grot die net als een museum zonder gids of begeleiding te bezoeken is. Dé ultieme, unieke beleving.

Je volgt een uitgezette route door de grot. Dit is de beste manier om de grotten te beleven op een wijze die bij iedereen past omdat het in ieders eigen tempo mogelijk is.

Een bezoek duurt ongeveer 60 minuten zonder kinderen en doorgaans ruim 90 minuten met kinderen.

Honden

Honden zijn ook welkom in MergelRijk, mits kort aangelijnd. LET OP: In de kerstperiode, vanaf 1 november tot half januari, zijn honden niet toegestaan (m.u.v. blindengeleidehonden / hulphonden).

Rolstoelen, scootmobielen en rollators

MergelRijk is slechts gedeeltelijk te bezoeken met een rolstoel, scootmobiel of rollator, omdat een klein deel (en de toiletten) enkel via een trap toegankelijk is.

Foto en film

Foto’s maken voor privégebruik is toegestaan. Het is niet toegestaan om in MergelRijk zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te filmen. (Semi-)professionele fotografie en publicatie van foto’s voor professionele of commerciële doeleinden of (online) publicaties is zonder voorafgaande schriftelijke toestemming niet toegestaan.

Eten en drinken

Hiervoor kun je tijdens openingstijden terecht in de brasserie of op het terras. In het museum is het nuttigen van zelf meegebracht eten en drinken niet toegestaan.

Verlichting

De hele grot is sfeervol en goed verlicht, een zaklamp is niet nodig.