Kom voor een bedrijfsuitje naar Valkenburg in Zuid-Limburg

Wil je een keer met jouw collega’s op pad om de onderlinge band te verbeteren of om die te versterken? Dan is het zeker geen slecht idee om uw bedrijfsuitje in Valkenburg, Zuid-Limburg te laten plaatsvinden. Voor groepen van 10 personen of meer zijn er mogelijkheden te over.

Je wilt er één horen?

Wat dacht je bijvoorbeeld om met je bedrijfsuitje in Zuid-Limburg een bezoek te brengen aan de bijzondere, ondergrondse attractie MergelRijk, waar je alles te weten kunt komen over mergel, mergelgrotten en de geschiedenis van de grotten van Valkenburg. Eenmaal in MergelRijk kun je, samen met je personeel, op indrukwekkende wijze beleven hoe de Bokkenrijders samenkwamen, ontdekken hoe vleermuizen leven, met eigen ogen komen bekijken hoe grotchampignons worden gekweekt en geplukt, zien hoe fossielen werden opgegraven en hoe blokbrekers blokken mergel ontgonnen.

MergelRijk neemt je en jouw medewerkers ook mee terug naar de tijd van Mosasaurussen in de Krijtzee, naar een schuilkapel, naar een grotwoning en naar de geheime bergplaats voor nationale kunstschatten in tijden van oorlog. Samen kunt u erachter komen hoe Mosasaurussen op jacht gingen en hoe de laatste grotbewoonster haar leven leefde.

Mergel workshop
Mergelworkshop
Op het terras bij MergelRijk

In MergelRijks eigen grottenatelier kunt je met jouw collega’s onder meer de mergelworkshop TEAM volgen, een ideale activiteit om aan deel te nemen tijdens je bedrijfsuitje in Zuid-Limburg. Voorafgaand aan deze workshop, die 150 minuten duurt, bepalen we samen met je hoe het programma er precies uit gaat zien. Samenwerking is tijdens deze workshop uiteraard het belangrijkste thema. Elke deelnemer gaat zelfstandig aan de slag, maar er zal gezamenlijk aan één project gewerkt (moeten) worden. Wat voor project dat kan zijn? Een schaakspel van mergel, dat uiteraard bestaat uit heel veel verschillende onderdelen, of een totempaal van mergel, die tegen het eind van de workshop gezamenlijk opgebouwd dient te worden.

Ontspannend genieten van een hapje en een drankje

Dankzij het feit dat MergelRijk beschikt over een eigen brasserie, kun je tijdens het bedrijfsuitje in de mergelgrotten genieten van een heerlijk vers kopje koffie of thee of smullen van een verrukkelijk stuk Limburgse vlaai. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen in de brasserie de lunch te gebruiken. De brasserie van MergelRijk is overigens – tot nu toe – de enige eet- en drinkgelegenheid die er in de mergelgrotten van Valkenburg te vinden is.

Een andere optie

MergelRijk is niet de enige plek die geschikt is als Zuid-Limburgs bedrijfsuitje. Je kunt ook besluiten met z’n allen de Spookgrot binnengaan. In de Spookgrot heeft u de mogelijkheid deel te nemen aan een heuse spooktocht. Tijdens deze spooktocht lijk je een doodgewone, gezellige rondleiding te krijgen… totdat de gids je en de groepsleden opeens alleen in het donker achterlaat en er een sjofel geklede archeoloog tevoorschijn komt. In het begin lijkt hij niet zo gediend te zijn van de groep mensen die op zijn vingers komt kijken, maar daarna neemt hij jullie allemaal mee in een verhaal over de heer Reginald van Valkenburg, die nadat hij vermoord werd, in de grotten van Valkenburg is achtergelaten. Zijn geest waart nog altijd rond en is alleen rustig wanneer iemand met een rein hart de spaarzaam verlichte grotten trotseert. Als dat maar goed gaat…

op het terras van het mergelcafé
brasserie workshop

Liever een feestje met uw collega’s?

Zie je een intensief bedrijfsuitje even niet zo zitten, maar heb je wel zin in een gezellig personeelsfeestje? Ook daarvoor moet je in de grotten van het Zuid-Limburgse Valkenburg zijn. De Daelhemergroeve is een unieke locatie waar huwelijksfeesten, maar zeker ook bedrijfsfeestjes gehouden kunnen worden. De Daelhemergroeve biedt ruimte aan gezelschappen, bestaande uit 10 tot 450 personen. Er zijn verschillende mogelijkheden en de medewerkers van de Daelhemergroeve zijn altijd bereid je te helpen bij het samenstellen van een personeelsfeest dat helemaal bij je bedrijf past.

nl