Activiteiten in Valkenburg: Activiteiten in de mergelgrotten van Valkenburg

Wat kunt u in de Spookgrot zoal doen?
De naam verraadt het eigenlijk al een beetje, maar de activiteit die in de Spookgrot georganiseerd wordt, is een heuse spooktocht. Tijdens de spooktocht in de Spookgrot lijk je een doodgewone, gezellige rondleiding te krijgen… totdat de gids je en je groepsleden opeens alleen in het donker achterlaat en er een sjofel geklede archeoloog tevoorschijn komt. In het begin lijkt hij niet zo gediend te zijn van de groep mensen die op zijn vingers komt kijken, maar daarna neemt hij je allemaal mee in een verhaal over de heer Reginald van Valkenburg, die nadat hij vermoord werd, in de grotten van Valkenburg is achtergelaten. Zijn geest waart nog altijd rond en is alleen rustig wanneer iemand met een rein hart de spaarzaam verlichte grotten trotseert. Als dat maar goed gaat… De Spooktocht is enkel mogelijk voor groepen vanaf 15 personen.

En dan is er natuurlijk nog MergelRijk…
MergelRijk is een vrij nieuwe attractie die zich in de mergelgrotten van Valkenburg bevindt. Deze activiteit in Valkenburg is bijna dagelijks geopend van 11.00 uur tot 17.00. Kijk hier voor de actuele openingstijden. Je kunt MergelRijk zonder gids bezoeken. Wat dat wil zeggen? Dat je in je eigen tempo een tocht door het gangstelsel kunt maken en onderweg de ontelbare bezienswaardigheden gaat bewonderen, gaat genieten van films over de mergelgrotten door de eeuwen heen en de leukste, mooiste en grappigste verhalen en weetjes over de grotten gaat ontdekken. Een bezoek aan MergelRijk is al vanaf 1 persoon mogelijk.

Aan de kleinere bezoekers is ook gedacht, want zij kunnen meedoen aan een spannende speurtocht en iedere woensdagmiddag kan er in MergelRijk een door jezelf te reserveren kinderfeestje gehouden worden. Tijdens de kinderfeestjes in MergelRijk wordt ook een speurtocht georganiseerd en krijgen de gasten een heus kidsdiner gepresenteerd, bestaande uit frietjes, een snack, een drankje en een ijsje. Tijdens een korte workshop leren de gasten iets leuks maken van mergel, dat ze daarna natuurlijk mee naar huis mogen nemen.

Je denkt als volwassene nu: een mergelworkshop, dat wil ik ook?
Natuurlijk kunnen er bij MergelRijk, gelegen in de mergelgrotten van Valkenburg, ook volwassenen aan mergelworkshops deelnemen. Je hoeft daarbij niet bang te zijn dat zo’n workshop misschien te moeilijk of juist te makkelijk zal zijn: er zijn workshops voor zowel beginnelingen als voor gevorderden. Er zijn workshops voor ieder budget. Ook wanneer je een wat kleinere portemonnee heeft, kun je dus bij ons terecht. Onze workshops zijn mogelijk voor groepen vanaf 10 personen.

De inwendige mens wordt niet vergeten
MergelRijk beschikt over een eigen MergelCafé, waar je tijdens je bezoek aan de mergelgrotten een heerlijk vers kopje koffie of thee kunt nuttigen en kunt smullen van een verrukkelijk stuk Limburgse vlaai. Je kunt er ook voor kiezen in het MergelCafé de lunch te gebruiken. Het MergelCafé van MergelRijk is – tot nu toe – de enige eet- en drinkgelegenheid die er in de mergelgrotten van Valkenburg te vinden is. Ben je met een groep van meer dan 10 personen, dan kun je in het MergelCafé ook een brunch, borrel, diner of barbecue reserveren.

Daelhemergroeve
In de Daelhemergroeve, die zich op hetzelfde adres als MergelRijk bevindt, kunnen bedrijfsfeestjes en borrels gehouden worden. Ook is de Daelhemergroeve een officiële trouwlocatie. Hoe bijzonder is het om te trouwen op een mooie locatie in de mergelgrotten van Valkenburg?

Wanneer je meer informatie wilt over bovenstaande activiteiten in de Grotten van Valkenburg, neem dan contact met ons op.

Ben je benieuwd naar nog meer activiteiten in Valkenburg? Bekijk hier dan nog een selectie van leuke activiteiten in Valkenburg.