Activiteiten in Limburg

The Cave Challenge

Nieuwe activiteit in de grotten van Valkenburg – Ga jij met je team als eerste alle aanwijzingen in de grot vinden? Door het oplossen van puzzels, het ontcijferen van eeuwenoude geheime inscripties, het vinden van de verborgen aanwijzingen in het ondergrondse gangenstelsel en het goed inzetten van de verkregen dukaten, kan jouw team als eerste de oplossing van het mysterie ontrafelen. Maar dat is niet alles! Wellicht kunnen jullie de spelleider omkopen en wordt jullie team toch nog de winnaar van The Cave Challenge?!?!

The Cave Challenge is mogelijk vanaf minimaal 10 personen (maximaal 50 personen) en wordt gespeeld in teams van 3-5 personen.. Een unieke, nieuwe game voor groepen in de grotten van Valkenburg, als teambuildingsactiviteit, personeelsuitje, vrijgezellendag, met collega’s, vrienden of familie. De kosten bedragen € 27,50 per persoon.

Familie-wandeling in Valkenburg:

Je wandelt ondergronds en bovengronds met je eigen wandelboekje door het MergelRijk, de leukste grot van Valkenburg en in de mooie natuur en het centrum van Valkenburg langs de belangrijkste bezienswaardigheden.  Je hebt de keuze uit 3 mooie wandelroutes die je los van elkaar of als een geheel kunt wandelen. Zo is de lengte van de wandeling voor iedere familie geschikt.

De start is bij MergelRijk, naast de steenkolenmijn. Daar ontvang je bij de kassa een toegangsbewijs en de wandelgids. Je start de wandeling ondergronds in MergelRijk. Waar wij middels miniaturen, mergel- en zandsculpturen alle verhalen verteld worden over mergel en grotten. Je ziet o.a. blokbrekers aan het werk, een ondergrondse champignonkwekerij, een schuilkapel, een levensgroot beeld van de Nachtwacht uit mergel gehouwen en een unieke film van de Zandtovenaar.

Na het bezoek aan de grot, kan je indien gewenst nog genieten van een hapje en een drankje in de brasserie van MergelRijk, om daarna bovengronds de wandeling voort te zetten. Je wandelboekje wijst je de weg en vertelt je veel wetenswaardigheden over de hoogtepunten die je op de route tegenkomt.

Dit programma is middag-vullend en kunt u combineren met een drankje tussendoor op één van de vele gezellige terrasjes in Valkenburg. Je kunt met de hele familie wandelen, maar het kan ook met z’n tweeën. De wandeling is het hele jaar door mogelijk.

De kosten zijn volw. € 11,50 euro en kinderen 9,50 euro (Extra wandelgids 1,- euro)

Je kunt de auto voor een goedkoop dagtarief parkeren op de tegenover- liggende parkeerplaats van de steenkolenmijn.

Voor informatie of reserveringen kan je ons altijd een e-mail sturen.

Kerst Miniaturen in MergelRijk

Het is dé must see van 2019 in Kerststad Valkenburg: een 30 meter lang, ondergronds diorama van miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Laat je meeslepen door de ontroerende film over het kerstverhaal van de bekende Zandtovenaar en bewonder de vele kerstdorpjes met wel duizenden bewoners in winterse landschappen. De vaste collectie bevat bijzondere sculpturen, zoals een levensgroot tafereel van Rembrandts Nachtwacht, geheel uit mergel gehouwen. Geïnspireerd? Ga dan zelf aan de slag in het mergelatelier en neem een smakelijke pauze in de ondergrondse brasserie.

Voor de kinderen is er een leuk speurtocht-boekje en een spannende DINO adventure!

Klik hier voor meer info zoals openingstijden en Kerststad Valkenburg.

Activiteiten voor groepen

Voor de leukste activiteiten voor groepen in Valkenburg en omgeving moet je zijn bij TIP Zuid-Limburg: het nieuwe VVV voor groepsuitjes in Valkenburg. TIP Zuid-Limburg heeft een groot aanbod van enkel de leukste activiteiten in Valkenburg en omgeving, voor groepen vanaf 10 personen. TIP Zuid-Limburg staat bekend om een uitstekende service en is de juiste partner voor het organiseren van uw bedrijfsuitje, personeelsfeest, team-event of vrijgezellen activiteit met bijvoorbeeld Grotbiken, avonturentochten, rondleidingen, spooktochten en lekker eten en drinken.

Kijk op www.tip-zuidlimburg.nl voor alle activiteiten, informatie en prijzen.

Steenkolenmijn

Direct naast MergelRijk ligt de steenkolenmijn van Valkenburg. Deze 102 jaar oude model-steenkolenmijn is een unieke beleving van hoe de mijnwerkers in de vorige eeuw in Zuid-Limburg hun brood verdienden. Een harde ondergrondse wereld, die tot leven wordt gebracht door de vele nog in werking zijnde machines en de indrukwekkende verhalen van de ex-mijnwerkers die u een rondleiding door hun mijn geven.

Voor meer info: www.steenkolenmijn.nl

Extra voordelig: bij de kassa van MergelRijk zijn combi-tickets verkrijgbaar met korting voor MergelRijk + Steenkolenmijn. (Met uitzondering van de kerstperiode van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020).

Lorem ipsum

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.